Du kan være med til at sætte Kulturnatten i bevægelse

DR Byen summer af motion og bevægelse under Kulturnatten, der foregår samme uge som den første ’Danmarks Motionsuge’ bliver holdt.

På Kulturnatten kan du blandt andet prøve spillet panna, som der her er gang i. Det er fodbold, hvor to spillere har tre minutter til at vinde kampen . (foto: Henning Bagger / Scanpix 2017) (Foto: Henning Bagger © Scanpix Denmark)
  • Tid: 18.00-23.00

  • Sted: Flere steder i DR Byen

Kulturnatten i København foregår i samme uge, som den første ’Danmarks Motionsuge’ bliver holdt. Derfor bliver der også rig mulighed for selv at komme i bevægelse under Kulturnatten i DR Byen fredag den 15. oktober. DR samarbejder blandt andre med DGI København, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Faldskærms Union, Danmarks Cycle Union, ’Bevæg dig for livet’ og organisationen ISCA om at få DR Byen til at summe af motions- og bevægelses-begivenheder på aftenen. Alle kan være med, og du behøver ikke at troppe op i sportstøj.

- Vi dedikerer et helt område til bevægelse, og her kan man prøve lidt af hvert – lige fra dans, over virtuel cykling og faldskærmsudspring til e-sport, silent fitness med trådløse høretelefoner og panna, der er en slags streetfodbold. Man vil også kunne løbe på løbehjul i DR Byens kælder, ligesom der for eksempel vil være legeinstruktører, som står for en masse sjove aktiviteter og lege for hele familien, forklarer Kasper Zederkof, der er redaktør i DR Events & Partnerskaber.

Han synes, det er helt oplagt, at Kulturnatten i DR Byen har et motionstema i et år, hvor DR hele året kører temaet ’Sammen i bevægelse’. Det foregår i seks bølger hen over 2021 i et samarbejde mellem DR, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Skoleidræt, DIF og DGI, og det hele kulminerer netop med ’Danmarks Motionsuge’ i uge 41.

Tæl skridt og gå-karavaner

- Noget af det helt særlige på aftenen bliver, at man kan deltage i DR Byens egen ’Tæl skridt’-kampagne, og hver time arrangerer We Walk/Bevæg Dig for Livet gå-karavaner fra Københavns Hovedbanegård til DR Byen. Så der er faktisk rigtig gode muligheder for at få gået nogle skridt den dag, siger Kasper Zederkof.

Flere aktiviteter kan komme til, så hold endelig øje med denne side.

På Kulturnatten i DR Byen kan du blandt andet være med til:

E-CYKLING Cykling på hometrainere har udviklet sig voldsomt de senere år, og i dag er det en seriøs e-sport for både motionister og professionelle – på tværs af aldersgrupper, fysisk formåen og geografi. Til Kulturnatten kan du komme på en cykeltur i e-cyklingen magiske verden og træde pedalerne sammen med de andre gæster. Som noget helt særligt på aftenen går starten klokken 20.00 til det virtuelle cykelløb på den såkaldte RGT-platform, og her kan hele landet faktisk være med. Så du behøver altså ikke være i DR Byen på Kulturnatten for at få den oplevelse med.

Ved at trykke på dette link kommer man direkte til eventet. Man skal blot være i god tid, så man har tid til at hente den software der skal til.

Der køres en omgang på årets VM-rute i Leuven – 15,8 km.

PANNA HOUSE Panna er blevet en sport i sig, hvor noget af de vanvittige tricks og kreativiteten fra fodbold er integreret. På Kulturnatten kan du møde nogle af verdens bedste streetfodboldspillere fra Panna House, og der er stillet en pannabane op. Her kan du deltage, der bliver spillet 1 mod 1, hver kamp varer tre minutter, og den, der scorer flest mål vinder. Men laver du ’en panna’, er spillet færdigt.

E-SPORT E-sport er én af de hurtigst voksende idrætsgrene, og mindst 20 e-sports-foreninger er skudt op over hele landet de seneste år. På Kulturnatten har du mulighed for at komme ind i kampen og prøve det, hvis du ikke allerede er i gang.

VIRTUELT FALDSKÆRMSUDSPRING Har du altid drømt om at springe faldskærmsudspring, men ikke turdet kastet dig ud i det, kan du på Kulturnatten få en smag af, hvordan det er. Det kan du, når Dansk Faldskærmsudspring giver dig mulighed for at tage et virtuelt faldskærmsudspring iført VR-briller.

SILENT FITNESS Under corona blev silent fitness-konceptet ekstra relevant, da al indendørs træning lukkede ned, og det kun var muligt at træne udenfor. På Kulturnatten kan du møde Ørestad IF i DR Byen og opleve følelsen af at blive opslugt af musikken, imens du bliver guidet af en fitness-instruktør, som kan tale i alles ører i trådløse høretelefoner.

SJOVE LEGE På Kulturnatten i DR Byen står DGI København Go-Play for en masse sjove familieaktiviteter, og legeinstruktører fra Go-Play hjælper spil og lege i gang.

TÆL SKRIDT På Kulturnatten kan du deltage i DR Byens egen ’Tæl skridt’-kampagnen, og du kommer blandt andet til at konkurrere mod en DR-vært, der er på arbejde på aftenen.

GÅ-KARAVANER Hver time – klokken 17.00, 18.00, 19.00, 20.00 og 21.00 - arrangerer WeWalk/Bevæg Dig for Livet gå-karavaner fra Københavns Hovedbanegård til DR Byen. Find mere om begivenheden på danmarksmotionsuge.dk.

FacebookTwitter