Kig ind i kulisserne på DR’s første dramaserie i 2020

Du har muligheden for at få et smugkig ind i kulisserne til dramaserien ’Når støvet har lagt sig’, som har premiere i starten af 2020.

På Kulturnatten kan du blandt andet se kulissen med den restaurant, der er omdrejningspunkt i ’Når støvet har lagt sig’. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  • Tid: Hele aftenen

  • Sted: Studie 9 – ved Studiegangen på 2. sal - på scenen i Indre Gade og Studie 4 i DR Koncerthuset

DR’s første søndagsdrama-serie i 2020 bliver ’Når støvet har lagt sig’, som er skrevet af Ida Maria Rydén og Dorte Høgh.

Serien er det, der bliver kaldt et multiplot-drama, og den handler om otte meget forskellige mennesker, hvis liv bliver forbundne, efter at et tragisk terrorangreb rammer Danmark. Det er en serie om den sammenhængskraft, der forbinder os, og de handlinger, der truer med at splitte os ad. For hvad sker der i det enkelte menneske og i samfundet, når fællesskabet bliver angrebet?

Optagelserne er stadig i gang, og de fortsætter frem til slutningen af året. Det betyder samtidig, at der er stillet kulisser op til produktionen i DR Byen, og dem kan du tage et kig ind i på Kulturnatten – samtidig med, at du kan blive lidt klogere på serien.

Restaurant og lejlighed kan ses

Du kan blandt andet se kulissen med den restaurant, der er omdrejningspunktet for ’Når støvet har lagt sig’, ligesom du kan se ind ad vinduerne i den lejlighed, som den ene af hovedrolleindehaverne bor.

’Når støvet har lagt sig’ er i 10 afsnit og bliver instrueret af et hold af nye, talentfulde instruktører med Milad Alami som konceptuerende instruktør, Jeanette Nordahl og norske Iram Haq.

Der er endnu ikke sat en premieredato på ’Når støvet har lagt sig’, men det bliver i begyndelsen af 2020. På Kulturnatten kan du også høre chefrekvisitør Jon Truelsen fortælle om arbejdet med at skabe store studie- og location-produktioner. Det gør han klokken 20.15 på kulturnatscenen i DR Byens Indre Gade.

Få et smugkig

Du har også mulighed for at få et smugkig på 1. afsnit af ’Når støvet har lagt sig’, som bliver den næste søndagsserie på DR1 med premiere i begyndelsen af 2020. Afsnittet bliver vist i Koncerthusets Studie 4 klokken 19.00 og 21.00.

På aftenen bliver der også mulighed for at kigge ind ad vinduerne  i en af lejlighederne fra serien. Kulisserne er lige nu stillet op og bliver brugt til optagelserne i DR Byen. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)