Kom i DR Byen på Kulturnatten 12. oktober

DR Byen er med, når hele København holder sent åbent for de kulturglade. Man kan opleve DR indefra og deltage i en række arrangementer for alle aldre

Sidste år udforskede hele 12.000 mennesker i løbet af fem timer DR Byen på Kulturnatten. Foto: Bjarne Bergius Hermansen

DR slår endnu engang dørene op til unikke oplevelser for hele familien i DR Byen, når Kulturnatten fredag den 12. oktober igen tænder liv i hovedstaden, efter efterårsmørket er faldet på.

Noget til børnene

For børnefamilierne vil der igen være masser at tage fat på. Sidste års succesfulde ’børnescene’ bliver genopført i Indre Gade, hvor Silja Okking er vært. Udover en bamseoperation, en virtuel reality-tur til Jordan, et eksklusivt smugkig på årets DR-julekalender og en god omgang fællessang og dans, kommer skuespillerne fra den ultrapopulære Ultra-serie ’Baseboys’ også og gæster scenen.

”I DR vil vi rigtig gerne være mere åbne, og i den forbindelse kan Kulturnatten stadig noget særligt. Til Kulturnatten har man muligheden for at se, hvad der ligger bag programmerne, og hvad det kræver at levere public service. Her kan man både blive klogere på DR og få en håndfuld kulturelle oplevelser,” siger Ole Hjortdal, der er hovedansvarlig for Kulturnatten i DR Byen.

De fleste børn i Ramasjang-alderen kender nok til den hjælpsomme og forstående bamselæge Sandra, der rejser land og rige rundt i sin ”bamselance” for at kurere Danmarks bamser for deres sygdomme, rygproblemer og mavedrillerier. Men nu kan børnene stifte bekendtskab med dygtige bamselæger uden for skærmen: På Kulturnatten i DR Byen stiller der nemlig et helt hold af bamselæger klar. Så husk din syge bamse!

For de lidt ældre børn, der så DR’s julekalender ’Den Anden Verden’ i 2016, laver DR’s farverige og omfangsrige kostumelager en udstilling med de smukke kostumer fra serien. Det er desuden ikke kun DR-produktioner, der gør brug af den imponerende kostumesamling. Den populære børnefilm ’Iqbal og den indiske juvel’ har også benyttet sig af lageret.

Hos DR Special Effects er der mulighed for at opleve de finurlige effekter, der inkluderer ild, sne, røg, regn, blodsprøjt, fyrværkeri, eksplosion med luft og selvfølgelig konfetti.

Noget for de voksne

Mens de mindste udforsker DR Byen i børnehøjde, kan forældrene blandt andet besøge TV-Avisens helt nye studie eller se Radioavisen blive til.

DR Byens kælder er et spændende sted: På Kulturnatten kan man gå på opdagelse i de vinduesløse gange og udover at opleve det ikoniske kostumelager også se labyrinten af hundredvis af rekvisitter. Fra tændstikæsker og dyre designersofaer til hundredvis af spejle og tusindvis af bøger. Tomme sprutflasker, pyntegenstande i alle farver og middelaldervåben i pap. Det er svært at forestille sig noget, der ikke kan findes i DR’s rekvisitkælder.

Selvfølgelig byder DR’s musikalske blå kasse også ind på aftenen. DR Koncerthusets program er spækket med arrangementer, der henvender sig til hele familien. Blandt andet bliver der holdt slagtøjsafprøvning, fire timers fællessang anført af kendte DR-ansigter som Silja Okking, Adrian Hughes og radiovært Mathias Hammer. Der vil også være en demonstration af DR’s store orgel og en strygekvartet, der spiller Haydn. Derudover er det også muligt at opleve studievært Johannes Langkildes jazzband ’The Grove,’ når de spiller koncert i Koncertsalen.

Mere information

Hvert år på Kulturnatten har DR Byen omkring 10.000-12.000 besøgende gæster, der alle bliver mødt af en masse sjov og spændende oplevelser i Danmarks største mediehus. Man kan læse meget mere om alle DRs arrangementer på dr.dk/kulturnatten, hvor man også kan læse om, hvordan man får fat i det kulturpas, der kræves for alle, som deltager i Kulturnatten i København og på Frederiksberg.

Det kan du blandt andet opleve i DR på Kulturnatten:

Grove / Langkilde kvintetten

Nyhedsvært Johannes Langkilde spiller tre koncerter af en halv time i Koncertsalen med sit jazzorkester, der har Eva Grove på vokal.

Besøg DR’s kostumekælder, og se den store samling

Kostumekælderen er åben og vises frem, ledsaget af fortællinger om nogle af de kendte kostumer.

P4 København – Få et kig bag kulisserne

Mød værterne, prøv dig selv af i nyhedsstudiet, og få en snak med medlemmer af redaktionen.

Se DR’s mange rekvisitter

Rekvisitlageret bruges af alle lige fra satire til store dramaproduktioner og indeholder op mod en million rekvisitter.

Årets U-landskalender støtter syriske børn i Jordan

Tag virtual reality-briller på, og få en fornemmelse af livet i Jordan gennem et barns øjne.

DR Arkiv – Dyk ned i DR’s historiske billedarkiv

Gå på opdagelse i bybilleder og lav din egen billedcollage af dine egne københavnerminder.

Se TAK ROCK-finale i Koncerthusets Studie 2

En række håbefulde amatørrockbands spiller for dommerpanelet, der består af bandet The Minds of 99.

Få det hele med hos DR Tilgængelighed

Se TV som en blind ved hjælp af synstolkning, og vær med, når TV-Avisen livetekstes.

Besøg bamsehospitalet

De dygtige bamselæger står klar til at hjælpe børnene og undersøge deres syge bamser.

Fire timers fællessang

Radio- og TV-vært Mathias Hammer byder velkommen til stor fællessang. Sangene vælges af kendte DR-ansigter.

Se TV-Avisens nye studie

TV-Avisens studie har fået en makeover, der giver nye spændende muligheder for grafik.

Radioavisen sender hele aftenen

Du kan følge en udsendelse fra det tilstødende regirum, når Radioavisen leverer nyheder til hele landet.

Orgelkoncert i Koncertsalen

Det er ikke mange, der kan spille på Koncertsalens 40 tons tunge orgel. Ørjan Horn Johansen kan, og han spiller tre gange i løbet af aftenen.

Special effects-værkstedet

Se fysiske special-effekter som sne, regn, ild og blodsprøjt, mens DR-medarbejdere forklarer, hvordan de bruges i film og serier.

Besøg Bamse

Bamse holder åbent hus i den velkendte hytte med den ustabile skorsten. Han er desværre ikke selv hjemme.

Følg tilblivelsen af ’Jazz og Bøger’

Forfatteren Jesper Stein er med, når vært Christina Englund byder indenfor til en snak om musik som inspiration.

Mød lytternes og seernes redaktør

Kom forbi og hør ”brugernes ambassadør”, Jesper Termansen, fortælle om presseetik, og deltag i en lille etikquiz.

Strygekvartet spiller Haydn

Tre gange på aftenen indtager en kvartet fra DR’s symfoniorkester scenen og spiller musik af Joseph Haydn.

Mød kvinden, der finder deltagere til ’Den store bagedyst’

DR Mangfoldighed interviewer Tina Bremer, der er en af landets dygtigste castere.

Leg med Ultrabit

Træd ind i Ultrabit-universet, som forener kodning og sjove fysiske aktiviteter. Deltag blandt andet i en Fortnite Dance Battle.

FacebookTwitter