Masser af aktiviteter for store og små: DR åbner dørene på Kulturnatten 14. oktober

DR Byen byder på et hav af arrangementer på Kulturnatten, hvor du både kan besøge studier, møde DR-folk på DR Scenen, synge med DR Børnekoret, tag en selfie med Børste, se special effects-show og meget andet.

  • Nogle af sidste års gæster forsøger sig her med mikrofoner og interviewteknik. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  • Billedet her er også fra Kulturnatten i DR Byen sidste år. I år kan du blandt andet game med Sigge fra DR Ultra. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  • Du kan blandt andre møde Børste til Kulturnatten 2022 i DR Byen - for første gang endda i levende live. (Foto: © Egon Rix, Mathias Nesgaard Jensen, Dan Ø. Larsen, Steen Klitgaard Jacks, Copenhagen Bombay)
  • 9.000 besøgte Kulturnatten i DR Byen sidste år. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
1 / 4

Drømmer du om selv at stå på scenen i DR Koncerthuset, om at indtage gulvet i TV-Avisens studie eller tage en selfie med Minisjangs populære værtsfigur, Børste, er chancen dér nu.

For dét – og mange andre aktiviteter for store og små – kan opleves, når DR inviterer indenfor i DR Byen på Kulturnatten i København den 14. oktober fra klokken 18.00-23.00. Her står DR-medarbejdere klar til at byde velkommen på en aften, hvor der er rig mulighed for at høre om dét arbejde, der ligger bag DR’s programmer og tilbud.

Samtidig giver DR adgang til studier og afdelinger, du ikke normalt frit kan besøge - for eksempel DR’s arkiv, DR’s kostumeafdeling med omkring 65.000 kostumer, rekvisitafdelingen med over en million genstande eller DR’s afdeling for special effects, som aftenen igennem giver demonstrationer på sin formåen.

- Kulturnatten i DR Byen er en helt særlig begivenhed, som vi glæder os til hvert år. Det er dejligt at få lejlighed til at vise DR Byen frem og til at fortælle om det, DR producerer, og hvordan vi gør det. Samtidig er Kulturnatten en god oplevelse for mange af DR’s ansatte, som får en mulighed for at tale ansigt-til-ansigt med nogle af dem, der ser og hører, hvad der kommer ud af skærmen og højttalerne, siger DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

Hun fortsætter:

- DR har en forpligtelse til at være noget for alle, og bare på Kulturnatten synes jeg, der er noget for enhver smag – lige fra de 1-årige, der ser Minisjang, til dem, der følger vores nye dramaserie ’Carmen Curlers’, har en nostalgisk åre, er nysgerrige på teknik, eller gerne vil fordybe sig i nye podcasts og digitale tilbud fra DR, siger hun.

Først på Kulturnatten er der særligt mange tilbud til børnefamilier i DR Byen. For første gang nogen sinde er der mulighed for at hilse på landets nok mest kendte pindsvin, Børste fra Minisjang, i levende live – og måske endda ligefrem aflevere sutten til ham. En selfie foran Bamses hus er også en mulighed, ligesom Emma og ISSO fra årets MGP synger to gange i DR Byen i aftenens løb.

Fodboldtricks og gaming

DR Ultra indretter et helt område, hvor du kan lære fodboldtricks af talentfulde Nanna Lind, som er kendt fra Ultra-serierne 'En for holdet' og 'Fodboldhaderne' eller udfordre Sigge fra 'Ultra Gaming' til en duel i Minecraft. I løbet af aftenen bliver der også mulighed for at møde nogle af skuespillerne ’Klassen’ eller høre om, hvordan du som seer kan få indflydelseDR Ultras serier.

Uden for DR Byen – ved Emil Holms Kanal – bliver der opsat storskærme, så alle kan opleve eksperimenterne og stemningen og følge med i live-programmet, når Joakim Ingversen og Stephania Potalivo sender DR1-underholdningsprogrammet ’Alle mod 1’.

Er du mere optaget af Børnenes U-landskalender, og hvad der venter i december, byder sangeren Isam B. blandt andet på årets u-landskalender-sang, ligesom der er mulighed for at gå på skattejagt i en udstilling om Børnenes U-landskalender, som har 60-års-jubilæum i år.

Du får blandt andet mulighed for at kigge ind i kulisserne på DR's nye dramaserie 'Carmen Curlers' på Kulturnatten. (Foto: © Tine Harden)

Se kulisser og følg programmer live

I løbet af Kulturnatten får du også chancen for at følge nogle af de programmer, som DR sender direkte på aftenen eller her i efteråret. For eksempel kan du kigge indenfor i kulisserne til den nye dramaserie ’Carmen Curlers’, som DR lige nu er ved at optage i DR Byen.

P3 åbner studiet på Kulturnatten, når Ena Cosovic og Frederik Hjerrild sender programmet ’Pisk den op’, og har du tænkt på, hvordan der mon ser ud i studiet, når Radioavisen sender, er der mulighed for at følge med hver hele time i løbet af aftenen. På vej til studierne kan du måske snuppe en cookie med fra køkkentraileren fra ’Spise med Price’s stand.

Opera og børnekor

Lige siden DR’s start i 1925 har sang og musik spillet en fremtrædende rolle i DR. Det kommer den også til på aftenen – ikke mindst i DR Koncerthuset. Her inviterer DR Børnekoret store og små til at synge ved to workshops, hvor alle kan lege med stemmer og krop.

P2-vært Lotte Heise byder to gange i løbet af aftenen på ’Pop-Up-opera’. Det er lynlektioner i, hvor supersjov, fed og vedkommende opera er, som hun selv udtrykker det, og DR’s mangeårige medarbejder, musiktekniker Lars Palsig, inviterer alle, der har lyst, til at komme op på scenen i Koncertsalen. Her fortæller han blandt andet om den helt særlige bygning og arkitekten Jean Nouvels ideer og visioner bag DR Koncerthuset.

Sigge fra 'Ultra Gaming' kan du møde i Ultras område. (Foto: © (C) DR)

DR Scenen med podcasts og Steffen Gram

Et af de faste holdepunkter på Kulturnatten er DR Scenen, hvor du kan komme bag om DR’s podcasts og programmer.

I løbet af aftenen kan du blandt andet møde DR Nyheders internationale korrespondent Steffen Gram på scenen. Det er også fra DR Scenen, Adrian Lloyd Hughes beretter om sit arbejde med en af det sidste års mest omtalte podcasts ’Mors afskedsbrev’, ligesom vært Andrew Moyo fra DR’s ugentlige investeringspodcast ’Kapitalisterne’ har besøg af Jakob Ambrosius Garff fra dagbladet Børsen og Oskar Bernhardtsen fra Saxo Bank. Sammen taler de om, ’hvordan man tjener den første million’.

En million kroner er der nu ikke behov for for at komme indenfor i DR Byen på Kulturnatten. Det kræver – som alle andre kulturnat-arrangementer i København den 14. oktober, et kulturpas, hvis du er over 12 år.

Du kan læse mere om det – og mere om alle DR’s arrangementer på aftenen her på dr.dk/kulturnatten. Sitet opdateres helt frem, til det går løs fredag aften.

Sidste år besøgte omkring 9.000 DR Byen på Kulturnatten.