Kom ind i TV Avisens studie og følg arbejdet med Radioavisen

DR Nyheder åbner studierne og nyhedsrummet på Kulturnatten. Du kan også se en sendevogn og trykke på knapper.

  • Du kan komme indenfor i TV Avisens studie på Kulturnatten, når der ikke bliver sendt. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  • Kontrolrummet ved TV Avisen kan du også opleve på Kulturnatten. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
1 / 2
  • Tid: 18.00-23.00

  • Sted: Flere steder i DR Byen

Hvis du har drømt om at stå gulvet i TV Avisens studie, eller har tænkt på, hvordan der ser ud i studiet, når Radioavisen bliver afviklet, bliver der rig mulighed for at følge det på Kulturnatten.

DR Nyheder slår dørene op for gæster, og her vil en guide blandt andet fortælle, hvordan arbejdet i nyhedsrummet i DR Byen foregår.

I tidsrummet, hvor der ikke bliver sendt eller forberedt TV Avisen – nemlig mellem klokken 19.00 og 20.00 og igen fra klokken 21.30 til 23.00, bliver der adgang til TV-Avisens studie, der hedder Studie 14. Du kan samtidig få et kig ind i kontrolrummet, hvor der er hektisk aktivitet og bliver trykket på knapper, når nyhedsudsendelsen bliver sendt.

Følg afviklingen af Radioavisen

I snart 100 år har DR sendt timenyheder hver time i radioen, og afviklingen af Radioavisen kan overværes fra afviklingsrummet, når fredagens aftenvært sætter sig til mikrofonen i studiet klokken 19.00, 20.00, 21.00 og 22.00 den aften.

Er du mere optaget af den tekniske side af nyhedsproduktionen, er der også noget at hente på Kulturnatten. Udenfor DR Byen kan du nærstudere en sendevogn og se, hvad det kræver af udstyr at sende for eksempel nyheder og reportager. Du kan også møde nogle af DR Nyheders fotografer.