Kom med i TV-Avisens studie

Et nyhedsstudie ser helt anderledes ud indefra, end det gør i TV. Derfor viser DR Nyheder studiet frem på Kulturnatten.

På Kulturnatten får du mulighed for at komme med ind i kontrolrummet bag TV-Avisen. (Foto: Lars E. Andreasen)

Rundtur og spørgsmål

Tid: 19.00-20.30 og 21.30-23.00Sted: TV-Avisens studie (Indre Gade ved studie 14)

I TV-Avisens kontrolrum

Tid: 18.00-23.00Sted: TV-Avisens studie (Indre Gade ved studie 14)

DR Nyheder inviterer på Kulturnatten alle interesserede med ”hjem” i TV-Avisens studie i DR Byen. De fleste har nok set studiet i fjernsynet, når DR1 sender TV-Avisen hver aften. Men på Kulturnatten får du mulighed for at se de kroge af studiet, der ikke toner frem på skærmen.

I løbet af aftenen vil producere vise rundt og fortælle om, hvordan man forbereder TV-Avisen med indslag, grafikker og alt derimellem. Og så kan du høre, hvordan det hele kan gå galt, selvom man forbereder sig.

”De fleste har nok set en nyhedsvært, der står lidt stiv i betrækket under en udsendelse. For eksempel hvis han kigger i det forkerte kamera. Hvordan den slags kan ske, kan man måske bedre forstå, hvis man oplever studiet indefra,” siger nyhedsvært Kåre Quist.

Du får også mulighed for at komme med ud i kontrolrummet og høre om de mange skærme og knapper, der styrer showet.

Udover rundturen optræder nyhedsvært Kåre Quist i et panel sammen med politisk korrespondent Christine Cordsen, retskorrespondent Trine Maria Ilsøe, undersøgende korrespondent Line Gertsen og værterne fra DR2 Dagen Sophie Bremer og Henrik Lerche. Sammen vil de fortælle om livet i nyhedsverden, og du kan stille alle tænkelige spørgsmål om DR Nyheder.

FacebookTwitter