Kom med til fire timers fællessang på Kulturnatten

På Kulturnatten i DR Byen kan man være med til fire timers fællessang. Alle er velkomne, også dem, der tror, de ikke kan synge.

Kom med til fire timers fællessang i højskoleånden. Otte kendte fra DR vil vælge sangene, der skal synges. Alle kan komme og være med. (Foto: Petra Kleist © Type 2) (Foto: Petra Kleist)

Tid: 18.15 til 22.00 Sted: Studie 1 i Koncerthuset Den 12. oktober er det igen tid til Kulturnatten. Vanen tro bliver DR Byen åbnet op og gæsterne budt indenfor til et væld af spændende oplevelser.

I år vil der blandt andet blive arrangeret ikke mindre end fire timers fællessang, ledet an af pianist og radio- og TV-vært Mathias Hammer, som lige nu er aktuel i 'Den Klassiske Musikquiz' på DR K og 'Hammer og Cilius' på P2.

Arrangementet foregår fra klokken 18.00 til klokken 22.00. Og alle kan være med.

”Egentlig så kommer man bare, stiller sig op og synger med. Man kan komme og synge et enkelt vers eller en enkelt sang. Eller man kan synge med i alle fire timer for den sags skyld,” siger Mathias Hammer, der understreger, at man ikke skal lade sig afskrække, hvis man tror, man ikke kan synge rent:

”Det ligger mig meget på sinde at understrege, at det ikke skal være nogen skønsang. Det er jo netop fællessangens styrke, at når bare der er tilstrækkelig mange mennesker – hvoraf nogle synger smaddergodt og kraftigt, andre brummer nærmest eller synger højt og falsk – så blander lydene sig, og det lyder fantastisk uanset hvad.”

Fællessang samler os

Fællessangen vil få besøg af gæster, som er kendte ansigter fra DR. Det drejer sig om Silja Okking, Adrian Hughes, radioværterne Susanna Sommer, Tilde Bang-Hansen og Jonas Gülstorff og tv-vært Mikkel Fønsskov. Hver halve time – altså otte gange i løbet af arrangementet – vil der være en pause, hvor en ny gæst kommer på scenen, præsenterer sig selv og de omkring seks sange, han eller hun har valgt skal synges. Der vil blive delt sangtekster ud til alle sangene.

Sangene, der vælges, er fra Højskolesangbogen og kan både være helt gamle klassikere som fædrelandssange, årstidssange eller kirkelige sange, men der kan også være nyere, lidt mere eksperimenterende og poppede bud.

I marts blev der på DR K sendt et sandt maraton i fællessang. I tolv timer i streg transmitterede kanalen ’Live fra Højskolesangbogen’ fra både Jylland, Fyn og Sjælland. Dengang så mange mennesker med: Eventet havde i gennemsnit 91.000 seere (svarende til ni procent af alle med fjernsynet tændt) og blev med en seerandel på 7,9 procent på tværs af døgnet den bedste dag nogensinde i DR K’s historie.

Nu har DR Byens Kulturnat-gæster altså mulighed for selv at deltage i et lignende arrangement.

”Mine forhåbninger for arrangementet er dybest set bare, at der kommer rigtig mange mennesker. At det det bliver en hyggelig og vedkommende og nærværende aften for alle, der er tilstede. At vi ikke behøver sige så meget, at der ikke er nogen, der skal vise sig frem. At det er et arrangement, der samler både mænd og kvinder, unge og gamle. Det er det, jeg oplever gang på gang med fællessangstraditionen. Det giver en følelse af sammenhold på tværs af alt, hvad der ellers adskiller os til hverdag,” siger Mathias Hammer.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter