Kom til Jordan med VR-briller på

Pengene fra Børnenes U-landskalender går i år til syriske børn, der lever som flygtninge i Jordan, Libanon og Tyrkiet. På Kulturnatten kan du se 360 graders videoer, hvor man ser landet fra et barns øjne.

Der bliver mulighed for at opleve børns liv i Jordan gennem virtual reality-briller i DR Byen på Kulturnatten. Foto: DR.

Sted: Indre Gade Tid: 18.00-22.00 Senere i oktober bliver Børnenes U-landskalender 2018 præsenteret på et pressemøde, ligesom den selvfølgelig kommer i handelen landet over. Men allerede på Kulturnatten kan du blive klogere på, hvordan det er at leve i Jordan – set med et barns øjne. Overskuddet fra Børnenes U-landskalender, som DR og Danida har stået bag siden 1962, går i år til et projekt fra Dansk Flygtningehjælp, som skal hjælpe syriske børn med at få en så normal hverdag som muligt, selv om de lever som flygtninge i Syriens nabolande, Jordan, Libanon og Tyrkiet. Sammen med Dansk Flygtningehjælp laver DR en stand på Kulturnatten, hvor du kan prøve såkaldte VR-briller – VR står virtual reality. I brillerne kan du se 360 graders videoer fra Jordan, så du lidt på egen krop kan se, hvordan livet er – set i barnehøjde. På aftenen vil der også være en lille ”nøglefinde-leg”, hvor børn kan finde nøgler, som værten Isabel Ndiaye gør det i Ramasjangs u-landskalender. Der vil også være mulighed for at se musikvideoen ’Jorden kalder’, som også er en del af Børnenes U-landskalender i år.

Facebook
Twitter