Kom til Kulturnatten i DR Byen den 14. oktober

DR inviterer indenfor til musikalske oplevelser, snigpremiere på tv-julekalenderen og meget andet, der kan gøre gæsterne klogere på husets produktioner.

Sidste år dukkede næsten 10.000 op i DR Byen til Kulturnatten. DR åbner dørene igen den 14. oktober i år. (Foto: Dr)

DR inviterer indenfor til musikalske oplevelser, snigpremiere på tv-julekalenderen og meget andet, der kan gøre gæsterne klogere på husets produktioner.

DR Byen åbner dørene på Kulturnatten den 14. oktober. Besøgende kan komme til koncert, kigge bag kulisserne, musik-quizze med Kenneth K og meget mere. For at komme ind kræver det kun et kulturpas om håndleddet.

Succeskriteriet for aftenen er ifølge arrangørerne, at de besøgende skal have en hyggelig aften i DR byen. De kan forhåbentlig få en håndfuld kulturelle oplevelser og ikke mindst blive klogere på det public service-arbejde, DR laver:

“Vores mange gæster skal have en ‘bag-om’-oplevelse og føle sig velkomne i nogle af DRs hemmelige haller. De må gerne opleve en flig af noget magisk. Når de går herfra skal det være med en god følelse i maven af at haft en god aften sammen med familien og af at have set mindst én ting, som de ikke anede, at DR gør”, siger Emilie Fuglsang, der er projektleder på Kulturnatten i DR Byen.

Drama, julekalender og alt det jazz

Børn og barnlige sjæle kan glæde sig til en snigpremiere på den kommende julekalender ‘Den anden verden’. Der vil også blive vist rundt på filmsettet for DR1’s kommende søndagssatsning, ‘Herrens Veje’. Fans af dramaserier kan studere tv-seriens kulisser, der blandt andet består af en præstegård bygget fra bunden, og som i øjeblikket bliver brugt til optagelse.

Musikelskere kan opleve en romantisk ‘Kærestekoncert’ med DR VokalEnsemblet, høre DR Juniorkoret synge i Koncertsalen, få en rundvisning i Koncerthusets smukke studier, nyde et stykke jazz fra P8-værternes personlige samling eller opleve DRs helt eget medarbejder-big band, DRAM, optræde, hvor blandt andet Jakob Illeborg fra ‘Kontant’ giver den som solist.

DR Nyheder åbner sine studier, hvor Kulturnattens gæster kan møde nogle af værterne fra blandt andet ‘Madmagasinet’, DR Sporten, TV Avisen og DR Vejret. Der vil også være åbent hos P4 København, hvor man kan få en kop kaffe, en småkage og en snak om livet på en redaktion. Aftenshowet vil give fans et kig ind i deres studie ved Rådhuspladsen, hvor produktionsholdet og to af værterne lader de besøgende opleve, hvordan det er at være gæst i programmet.

Røg, ild og konfetti

De nysgerrige kan komme bag om produktionen og stille spørgsmål til medarbejderne på DRs tv-programmer. DR Kostume og DR Rekvisit viser rundt på deres lagre, og DR Special Effects har planlagt et særligt Kulturnat-show med røg, ild og konfetti. Det er også muligt at besøge snedkerværkstedet.

DR Kunstklub fortæller om Virtual Reality-fænomenet Tilt Brush, der lader dig male og tegne i 3D. Legesyge gæster kan drøne rundt i DR Byens kælder på løbehjul, og DR Historie inviterer gæsterne til at være filmstjerne i deres eget historiske filmklip eller opleve at stå midt i historien med 360° virtual reality-briller. Besøgende kan udforske DRs egen historie i ‘Arkivlaboratoriet’, hvor alle, der er født før 1984, vil kunne få et print af sendeplanen fra den dag, de er født. Sidst, men ikke mindst, kan man hos Ramasjang kreere ‘Mini-MGP’-deltagere af toiletruller. Hvis du ikke kan regne ud, hvad det går ud på, så tag en toiletrulle og din kreative sans med og find ud af det.

En by i byen

Ifølge arrangøren er det vigtigt for DR at møde sit publikum og give dem indblik i husets produktioner.

“Kulturnatten giver et særligt indblik i hvilken mangfoldig arbejdsplads DR er. Mange tror måske, at DR Byen består af en samling journalister, som sidder på deres redaktioner, men DR Byen er jo meget mere end det. Det er en lille ‘by i byen’,” fortæller Kåre Vedding Poulsen, som er ansvarlig redaktionsleder for Kulturnatten i DR Byen.

“For mange DR-medarbejdere er det en af årets fedeste dage, fordi DR Byen emmer af festlig stemning og glade mennesker, og fordi vi møder en masse af de borgere, som vi i sidste ende arbejder for,” siger Sofie Thybo, der er projektleder på Kulturnatten i DR Byen.

Hvis kulturinteresserede ikke selv har mulighed for at besøge DR Byen eller deltage i andre af Kulturnattens arrangementer, kan man skrue hen på P1. Her vil værterne i fem timer fra klokken 18.00 til 23.00 sende live fra et åbent studie i DR Byen og have reportere ude ved arrangementerne i hovedstaden. Nogle af aftenens gæster i studiet vil være kulturelle personer samt tidligere USA-korrespondenter som Ulla Terkelsen og Lasse Jensen.

Her på DRs eget Kulturnat-site kan du læse flere detaljer om DR Byens mange arrangementer.

Facebook
Twitter