Mød DR-værter og kom bag om programmerne på DR Scenen

På DR Scenen kan du på Kulturnatten komme bag om en stribe programmer og møde velkendte DR-værter.

Kristian Ring-Hansen Holt fra 'Aftenshowet' er vært på DR Scenen aftenen igennem. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)
  • Sted: DR Byens Indre Gade

  • Tid: Fra klokken 18.30-ca. 22.00

Når DR åbner dørene på Kulturnatten den 14. oktober, kan du samtidig besøge DR Scenen, hvor Kristian Ring-Hansen Holt fra 'Aftenshowet' er vært aftenen igennem.

Her kan du komme bag om nogle af DR’s programmer og samtidig også møde nogle af de DR-værter, medvirkende og tilrettelæggere, som laver dem. Der vil også være sang på scenen.

Programmet er:

  • 18.30 Heino fikser Kulturnatten

Danmarks dårligste handyman, Heino Lange fra DR Ramasjang bygger en sol, så han een gang for alle skærmer os fra mørke tider, løser klimakrisen og får børn og voksne i godt humør. Heino får dog nok brug for børnenes hjælp, for han er tit lidt uheldig, når han skal fikse ting.

  • 19.00 Emma og Isso fra MGP 2022 synger

  • 19.30 Pop Up-opera med Lotte Heise

P2-vært Lotte Heise giver en lynlektion i, hvor supersjov, fed og vedkommende opera, ifølge hende, er.

  • 20.00 Mød DR’s internationale korrespondent Steffen Gram

DR’s internationale korrespondent og vært for 'Verden ifølge Gram', Steffen Gram, fortæller om arbejdet som korrespondent, om de kriser og krige, der raser omkring os – og hvordan man som journalist og korrespondent håndterer både krise og måden, den bliver fortalt på. Steffen Gram har arbejdet i DR og med udlandsstoffet siden 1976 og har været korrespondent i både USA og Rusland.

  • 20.30 ’Mors afskedsbrev’ - Adrian Hughes

I sommeren 2021 blev danske radiolyttere bjergtaget af Adrian Hughes’ podcast 'Mors Afskedsbrev' på DR Lyd. Med den forsøgte Hughes at finde ud af, hvorfor hans mor fik så forkvaklet et forhold til omverdenen, at hun endte sine dage med at svine sine børn til med sprogets værste gloser.

Adrian Hughes gik på opdagelse i sin fjerne og mystiske morfars gådefulde liv og fandt en skæbne, som var lige så glamourøs som tragisk. På DR’s kulturnat viser han nogle af de presseklip, billeder og filmstrimler, han ikke kunne vise i radioen.

  • 21.10 ’Kapitalisterne’ – Sådan tjener du den første million

Vært Andrew Moyo fra DR’s ugentlige investeringspodcast ’Kapitalisterne’ har besøg af Jakob Ambrosius Garff fra dagbladet Børsen og Oskar Bernhardtsen fra Saxo Bank. Sammen guider de os ud på aktiemarkedet, og så giver de 10-trins-raketten til den første million.

  • 21.40 DR Medieforskning fortæller om seertal

Teamleder Henrik Gregor Knudsen fra DR Medieforskning giver en introduktion til, hvordan seertal måles i Danmark, og hvordan de bruges.