Quiz med Adrian Hughes

På Kulturnatten har du mulighed for at deltage i både ’Historiequizzen’, ’Klog på Sprog’ og DRs ’Kunstquiz’.

Adrian Hughes får travlt med at holde styr på tre quizzer på Kulturnatten.

DR Koncerthuset, Studie 2 – kl. 19.00 til 20.00 Live-optagelse af P1’s ’Klog på Sprog’.

DR Koncerthuset, Studie 2 – kl. 20.00 til 21.00 DR K’s Historiequizzen Live

DR Koncerthuset, Studie 2 – kl. 21.00 til 22.00 DR K’s Kunstquiz Live

Han er kendt fra DR K’s ’Kunstquiz’. Han er kendt fra ’Klog på Sprog. Han er generelt kendt for at have mange bolde i luften. Adrian Lloyd Hughes har igennem sine 32 år i DR sat ansigt på mange ikoniske TV- og radio-udsendelser. Og nu kan du opleve Adrian Hughes’ univers helt tæt på.

På Kulturnatten bliver DR-værten nemlig en travl herre. Hele tre forskellige quizprogrammer skal han stå for. Og du kan være med til at tilføre en helt speciel gnist, når samspillet mellem publikum og gæster i programmerne er i højsædet. Adrian Hughes vil meget gerne spille bolden ud til publikum undervejs.

”Der er en meget stor cirkushest gemt i mig, som slår i boksen, når der er et publikum til stede. Og netop Kulturnatten er en himmelsendt chance for at møde et venligt publikum. Jeg glæder mig til at rulle mine tre varemærker ud af garagen, selvom jeg bliver nok lidt mast klokken 22, når jeg har været på scenen i tre timer,” siger Adrian Hughes.

Gætter selv med i quizzen

Alene i august har den 55-årige DR-vært været vært og tilrettelægger på fire episoder af DRs ’Kunstquiz’ og tre ’Klog på Sprog’-udsendelser. Derudover har han filmet tre udgaver af ’Historiequizzen’. Desuden var han i slut-august på Kulturmødet på Mors, hvor han lavede live-versioner af flere af hans programmer. Det er derfor en Adrian Hughes i topform, du kan opleve i Studie 2 i DR Byen fredag den 13. oktober.

Det store forkromede overblik behøver han dog ikke, for så snart han har færdiggjort en opgave, er han videre til den næste.

”Min måde at sørge for at være koncentreret om de enkelte opgaver er, at så snart jeg har lavet en opgave, så skubber jeg den bag mig. Så glemmer jeg stort set alt om den. Og så fokuserer jeg ensidigt på det næste,” fortæller Adrian Lloyd Hughes.

Den filtrerende tilgang betyder også, at han sagtens kan se sine egne programmer igen. Han kan nemlig ikke altid huske, hvad der er blevet vendt i dagens program.

”Jeg kan sidde og kigge på et maleri, som jeg selv har været med til at udvælge og tænke ”hvem er det nu, der har lavet det?”

”Mine herskaber og klædeskaber”

Adrian Hughes har gennem sin TV-karriere samlet masser af live-erfaring i portemonnæen. Han har blandt andet afviklet live-udgaver af både DRs ’Kunstquiz’, ’Historiequizzen’ og ’Klog på Sprog’ på Kulturmødet på Mors. Og den direkte kontakt med seerne og lytterne tilfører programmet noget helt specielt.

”Når vi kommer ud på markedspladser og spiller på blokvognen, om man vil, så bliver det hele meget mere populært. Der går Professor Tribini i den: ”Mine herskaber og klædeskaber kom indenfor”. Så vi bliver trænet i at performe. Der går sågar en form for stand up i det,” fortæller han.

”Vi bliver trænet i det, musikere kalder ”at spille på døren”. Vi får en meget mere kontant afregning for om et indslag har varet for længe.”

Kulturen fra flere vinkler

Adrian Hughes tre programmer giver dig mulighed for at udforske kulturen gennem sprog, kunst og historie.

I ’Historiequizzen’ kastes fire historikere ud i det, fagfolk frygter mest: At blive testet i tilfældig paratviden foran et kritisk, vidende og levende publikum. Adrian Hughes stiller spørgsmålene med tre muligheder, og så gælder det om med enten sund fornuft eller paratviden at tale sig hen til det måske mest rigtige svar.

I Klog på sprog dyster to festlige gæster om, hvad der er op og ned i deres og andres sprogbrug. Hvorfor hedder det ”på Herrens mark”, kan man ”lykkedes” med noget, og hvordan får man talt sig ud af en ”ærgerlig situation”? Ord og vendinger køres gennem vridemaskinen med en sprogekspert, som ved, hvad hun taler om.

I DRs kunstquiz skal seks kunstnere og kunsteksperter gætte kendte værker ved at tegne dem på tid, ved at høre børn beskrive den, ved at zoome ud fra ultranærbilleder og ved at se værten Adrian Hughes mime dem. Dagens deltagere er kunstrådgiver Christina Wilson, kritiker Lisbeth Bonde, skulptør Bjørn Poulsen, billedkunstner Christian Schmidt-Rasmussen og kunstsamler Maria Friis og billedkunstneren Peter Ravn.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk