Se TV som en blind

Blinde har ved hjælp af synstolkning adgang til en del af DR’s TV-indhold, og på Kulturnatten kan du prøve at se TV, som en blind gør det.

På Kulturnatten kan du få et smugkig på den nye sæson af DR dramaserien 'Herrens Veje'. (Foto: Tine Harden, DR © Type 1)

Tid: Hele aftenen Sted: Indre Gade

DR skal være for alle. Derfor arbejder DR Tilgængelighed hver dag med at gøre det nemmere for folk, der har svært ved at høre, se, læse eller forstå, så de kan få noget ud af DR’s indhold. Det gør afdelingen ved hjælp af undertekster, tegnsprog og synstolkning, og på Kulturnatten kan du få et indblik i, hvad deres arbejde indebærer.

På aftenen kan du blandt andet opleve DR-serien ’Herrens Veje’, som en blind oplever den, når der bliver holdt snigpremiere på seriens anden sæson, som rammer fjernsynsskærmen den 14. oktober. Det kommer til at foregå uden billeder og i totalt mørke kun hjulpet af DR’s synstolkning.

TV har i mange år været forbeholdt de seende, men i 2015 kom der, med en ny public service-kontrakt, større fokus på at gøre TV-indhold tilgængeligt for blinde, og nu kan du få et indblik i de blindes medievirkelighed.

Det vil også være muligt at se, hvordan DR arbejder med livetekstning. Under TV-Avisen klokken 18.30, kan du følge med på en storskærm, mens udsendelsen bliver livetekstet, og du kan også selv prøve kræfter med den ene af de metoder, DR anvender, når der skal tekst på live-programmer.

Facebook
Twitter