Silja Okking er vært på børnescenen

Julen trænger sig lige så stille på – også når du kan møde ’Ramajetterne’ og ’Klassen’ på Kulturnatten – og høre mere om årets U-landskalender.

Silja Okking er vært på børnescenen aftenen igennem. Her er hun sammen med søskendeparret Selma og Milton fra ’MikroMakkerne’ på Ramasjang. (Foto: Anya Winqvist © Type 1)

Tid: 18.00-21.30 Sted: DR Koncerthuset, Studie 1 Børnene kender Silja Okking fra for eksempel ’Sommer Summarum’, ’Mini MGP’ og ’Monster Buster’ fra skærmen på Ramasjang, og på Kulturnatten er der mulighed for at møde hende live.

Silja Okking er nemlig vært på den børnescene, som DR har sat op i Studie 1 i DR Koncerthuset i år. Her byder hun velkommen og binder aftenen sammen. Det bliver i høj grad en aften, hvor julen lige så stille trænger sig på – også selv om det kun er efterårsferie, skolebørnene har fra den dag.

I december i år sender Ramasjang hver dag klokken 17.00 en helt nyproduceret julekalender, hvor Ramajetterne og lufthavnens chef, som er spillet af børnevært og skuespiller Kristian Gintberg, får at vide, at julemandens computer er blevet stjålet fra Ramasjang Lufthavn. Derfor er julen i fare, og snart går på den vilde jagt på julemandens computer.

På Kulturnatten bliver der mulighed for at møde dukkerne Øvst og Finn Falk fra ’Ramajetterne’ live, når de giver fire forestillinger klokken 18.15, 18.45, 19.15 og 19.45. Også de forberede sig på julen, der er lige om hjørnet.

Fra klokken 20.00 er der mulighed for at få et smugkig og se korte klip fra Ultras julekalender med ’Klassen’, som også er på vej. Her er handlingen den, at Frederik er blevet rigtig gode venner med sin klassekammerat Josefine, og de kan ikke undvære hinanden. Han finder dog ud af Josefines mor har besluttet, at hun måske skal flytte til en ny by og gå på en ny skole, da hun (Josefines mor) mener, at klassen har for mange problemer, og Frederik står nu over for at miste hende. På Kulturnatten får Silja Okking besøg af tre medvirkende fra DR Ultras 'Klassen' på børnescenen. Det foregår klokken 20.15 og 20.45. De medvirkende er Frederik alias Salomon Stampe, Josefine alias Nicoline Melbye og Aida alias Rojda Durukan.

Dyst med familien i burkinsk stenspil

I forbindelse med efterårsferien præsenterer DR og Danida også Børnenes U-landskalender, som i år kommer for 55. gang. Overskuddet går i år til Oxfam IBIS og et projekt i Burkina Faso, som skal hjælpe børnearbejdere ud af guldminerne og ind i skolerne.

Fra klokken 18.00-21.00 kan du i Metrohjørnet i Studie 1 opleve, hvordan det er at kravle ind i en mørk og trang guldmine. Du kan også blive klogere på børnearbejde og dyste med familien i et burkinsk stenspil. Hvis I er heldige, kan I også vinde en U-landskalender.

Facebook
Twitter