VIDEO: Besøg DR's kostumelager og se tøjet fra 'Krøniken' Kulturnatten

DR har bygget kostumelageret op siden midten af 60’erne, og det indeholder nu 65.000 stykker tøj, som er sorteret i tidsperioder. På Kulturnatten er der særudstilling af 'Krøniken'-kostumer.

  • Hvor: DR’s kostumemagasin, kælderen

  • Hvornår: Hele aftenen

På Kulturnatten har du mulighed for at få et kig ind i DR's kostumelager, hvor både store og små DR-produktioner bliver klædt på.

Lageret består af seks-syv kilometer ophæng, 3-4 kilometer hylder og 2 kilometer bare i skuffer. Og uanset om det er korte videoer til sociale medier, eller det er en stor dramaproduktion, er det her, man finder tøjet.

På aftenen vil lagerforvaltere byde velkommen med fortællinger om lageret, hvad det indeholder, og hvordan det er bygget op.

Kostumer fra 'Krøniken' vises

Som noget helt særligt, vil du på aftenen kunne se, hvordan tøjet så ud, som Søs, Ida, Palle, Erik, Kaj Holger, Karin og Børge havde på i DR's populære dramaserie 'Krøniken', som blev vist fra 2004 til 2007, og som over 2,7 millioner seere fulgte med i, når det gik vildest for sig.

Kostumerne var sidste år udstillet på herregården Nørre Vosborg syd for Vemb i det midt- og vestjyske, og nu kommer muligheden så også for at se dem i København.

'Krøniken' varede over en relativ lang periode - fra 1940'erne til 1970'erne, og derfor vil kostumerne også kunne fortælle lidt om tøjstil og mode i perioden.

Alle kostumerne fra 'Krøniken' på aftenen er de originale fra DR's serie.

På videoen ovenfor kan du høre kostumier Peter Bredal fortælle lidt mere om, hvad DR's kostumelager rummer.

Facebook
Twitter