VIDEO: Se kostumer fra seks årtier på Kulturnatten

DR har bygget kostumelageret op siden midten af 60’erne, og det indeholder nu 65.000 stykker tøj, som er sorteret i tidsperioder.

DR har bygget kostumelageret op siden midten af 60’erne, og det indeholder nu 65.000 stykker tøj, som er sorteret i tidsperioder.

Hvor: DR’s kostumemagasin, kælderen Hvornår: Hele aftenen

På Kulturnatten har du mulighed for at se kostumelageret, hvor både store og små DR-produktioner bliver klædt på. Lageret består af 6-7 kilometer ophæng, 3-4 kilometer hylder og 2 kilometer bare i skuffer. Og uanset om det er korte videoer til sociale medier, eller det er en stor dramaproduktion, er det her, man finder tøjet.

På aftenen vil lagerforvaltere byde velkommen med fortællinger om lageret, hvad det indeholder, og hvordan det er bygget op. Efterfølgende er det muligt at kigge sig lidt omkring, ligesom der vil være en udstilling af kostumerne fra julekalenderen ”Den anden verden” fra 2016.

Det er ikke kun DR-produktioner, der gør brug af den imponerende kostumesamling. Filmen om John Mogensen med Rasmus Bjerg i hovedrollen og børnefilmen ”Iqbal og den indiske juvel” har begge benyttet sig af lageret. Ligeledes har holdet bag den amerikanske film ’The Danish Girl’ været på besøg, da de skulle lave optagelser i Nyhavn og manglede tøj til de mange statister.

Facebook
Twitter