Betingelser for betaling

Du kan betale din licens månedligt eller halvårligt.

Månedsbetaling

Hvis du vælger at betale månedligt, er det et krav, at du samtidig tilmelder din licensbetaling til Betalingsservice. Din betaling bliver automatisk ændret til halvårlig, hvis du ikke har en aktiv Betalingsservice-aftale for din medielicens. Du skal oprette Betalingsservice-aftalen senest 14 dage efter, du har tilmeldt månedsbetaling.

Der kan gå et stykke tid, fra du opretter en Betalingsservice-aftale, til den træder i kraft. Indtil licensbetalingen bliver trukket via Betalingsservice, skal du betale de indbetalingskort, du får i din e-Boks.

Din medielicens automatisk bliver ændret til halvårsbetaling, hvis du undlader at betale din månedsrate to gange i træk.

Halvårsbetaling

Hvis du vælger at betale din medielicens halvårligt, bliver du opkrævet med seks måneders mellemrum fra den måned, hvor du er tilmeldt. Det vil sige, at hvis du har tilmeldt dig til medielicens i maj måned, så kommer du fremover til at betale din medielicens i maj og november måned.

Betalingsservice

Tilmeld din licensbetaling til Betalingsservice her: Tilmeld Betalingsservice

Du kan også tilmelde i din bank. Her skal du oplyse:

Deb. gr. nr. 01583 PBS nr. 01232479 Licensnummer (fremgår på dit indbetalingskort)

OBS: Hvis din medielicens skal betales fra en anden konto end din egen, skal bankkontoindehaveren tilmelde betalingerne i sin bank eller netbank.

Der kan gå et stykke tid, fra du opretter en Betalingsservice-aftale, til den træder i kraft. Indtil licensbetalingen bliver trukket via Betalingsservice, skal du betale de indbetalingskort, du får i din e-Boks eller i din netbank.

Hvis du betaler for sent

Hvis du overskrider betalingsfristen på regningen for medielicens, sender vi dig i første omgang en ny regning med et rykkergebyr på 100 kr.

Der løber renter på beløbet fra den dag, hvor betalingsfristen er overskredet.

Hvis du også overskrider betalingsfristen for rykkerregningen, sender vi dig endnu en påmindelse med et nyt rykkergebyr på 100 kr.

Ubetalt medielicens opkræves af SKAT Inddrivelse

Undlader du også at betale den anden rykkerregning, overdrager vi hele beløbet – inklusiv renter og gebyrer – til SKAT Inddrivelse, og du vil herefter modtage en ny regning fra SKAT med yderligere renter og gebyrer.

Hvis du ikke har modtaget en regning

Ansvaret for rettidig betaling påhviler dig som licensbetaler. Hvis du ikke har modtaget din regning, skal du kontakte os, så vi kan sende en ny til dig inden datoen for rettidig betaling. Vær opmærksom på, at vi sender licensregninger i e-Boks - med mindre du har tilmeldt din licensbetaling til Betalingsservice eller er fritaget for Digital Post fra det offentlige. Du kan også tjekke, om du har modtaget regningen i din netbank, hvis de er tilmeldt sådan.

Tilgodehavende

Har du penge til gode, udbetaler vi beløbet til din NemKonto.

Check og kontant betaling

DR Licens modtager ikke kontant betaling eller betaling med check.

Indbetaling af medielicens skal ske via elektronisk kontooverførsel, enten via din bank, via netbank eller via Betalingsservice.

(§ 4 i Bekendtgørelse om elektronisk betalingsforvaltning af indbetalinger til offentlige myndigheder.)

Facebook
Twitter