Har du fået brev fra DR Licens?

DR Licens kontakter dig, hvis du ikke er tilmeldt medielicens.

Hvis du har fået et brev fra DR Licens med en tilmeldingsguide og beskeden om, at du ikke er tilmeldt medielicens, så er det fordi, du ikke er dækket af en medielicens på din adresse.

Undrer du dig over brevet?

Hvis du mener, at du allerede betaler medielicens, så kan der være en forklaring på, at du alligevel har fået brevet, her på siden - her har vi samlet svar på de typiske spørgsmål.

Hvilke apparater er licenspligtige?

(© DR Design)

Du skal betale medielicens, hvis du har:

  • Tv

  • Computer med internetadgang

  • Mobiltelefon med internetadgang

  • Tablet eller andre enheder med internetadgang.

Hvem kan du dele medielicens med?

(© DR Design)

Hvis du bor sammen med en ven, en bofælle, en bror eller en søster, så skal I betale hver jeres medielicens, fordi I ikke er dækket af hinanden.

Hvis du bor sammen med din kæreste, ægtefælle, forældre eller børn, så skal kun én af jer være tilmeldt og betale medielicens. Her dækker én licens­betaling jer alle - under forudsætning af, at I står registreret på den samme adresse i folkeregisteret.

Betaler du allerede via Betalingsservice?

Undrer du dig over, at du har fået brevet, fordi du allerede betaler medielicens via Betalingsservice? Så bør du tjekke, at du ikke går og betaler for en anden end dig selv.

Det kan fx være en tidligere ægtefælle eller kæreste, som du ikke længere bor sammen med. Vi oplever af og til, at folk ved en fejl betaler deres ekskærestes medielicens, fordi de ikke har fået delt Betalingsserviceaftalerne mellem sig, da de flyttede hver til sit.

På Betalingsserviceoversigten kan du se navnet på den, der ejer licensaftalen. Hvis du opdager, at du betaler medielicens for en anden end dig selv, skal du slette Betalingsserviceaftalen for den andens medielicens og tilmelde dig selv. Det kan du gøre her:

Du kan kun betale medielicens til DR Licens

Din medielicens kan ikke være inkluderet i din betaling til tv-pakker og kabel-tv. Du kan heller ikke betale medielicens via din husleje.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk