Lyttetest for DAB+

DR har fået gennemført en lyttetest – se resultatet her

(Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Det er politisk besluttet, at alle DAB-kanaler skal skifte fra lydformatet DAB til DAB+ fra 1.oktober 2017. Dermed vil samtlige DRs programmer og Radio24syv blive sendt fra ét landsdækkende DAB+ net – imod de i dag to landsdækkende DAB-net, der anvendes henholdsvis helt og delvist til udsendelse af public service-radio.

Behovet for kapacitet for den enkelte radiokanal afhænger af det indhold, der spilles. Førhen fandtes der ikke et underbygget grundlag for valg af kapacitet til de enkelte typer af indhold i radiokanalerne.

DR har derfor fået gennemført en lyttetest af et professionelt lydlaboratorium for at underbygge valget af kapacitet for DRs radiokanaler og sikre en lydkvalitet på et acceptabelt niveau.

Lyttetesten tager udgangspunkt i forskellige lydbider med forskellige bitrater, som bliver aflyttet af et lytterpanel og tildelt point efter den subjektive kvalitet.

Baseret på lytterpanelets pointtildeling er det muligt at sætte nogle minimumskrav til den nødvendige kapacitet, alt efter hvilket indhold den givne radiokanal primært sender. Der er således stor forskel på kapacitetskravet for en taleradio i forhold til en klassisk radio.

Læs rapporten her