Sammen om sorgen: Book gratis billetter til DR’s sorg-events

I samarbejde med Landsforeningen Liv&Død sætter DR fokus på sorgen i forbindelse med en vandreudstilling og fire events i Aarhus, Odense, Vejle og Sønderborg.

  • Plakaten til 'Sammen om sorgen' er lavet af Pernille Øster.
  • Du kan blandt andre møde forfatteren Anne Lise Marstrand-Jørgensen ved arrangementerne.
1 / 2

I samarbejde med Landsforeningen Liv&Død sætter DR fokus på sorgen i forbindelse med vandreudstillingen ‘De døde i vores liv’ og fire events på Dokk1 i Aarhus, Odense Bibliotek, Vejle Bibliotek og Sønderborg Bibliotek.

På disse aftener, hvor vi alle er sammen om sorgen, kan man blandt andre møde forfatteren Anne Lise Marstrand-Jørgensen og folkene bag podcasten ’Jeg plejede at tro på for evigt’.

Efter programpunkterne kan du naturligvis besøge udstillingen, der vises i foyeren.

Der vil blive serveret lidt snacks og drikkevarer.

Du kan tilmelde dig de gratis events via mail. Tilmelding er bindende.

Odense Bibliotek: 25. november kl. 19-20.30 Tilmeld dig eventet HER (skriv Odense i emnefeltet)

Vejle Bibliotek 15. januar kl. 19.30-21 Tilmeld dig eventet HER (skriv Vejle i emnefeltet)

Sønderborg 20. februar kl. 19.30-21 Tilmeld dig eventet HER (skriv Sønderborg i emnefeltet)

Om udstillingen ‘De døde i vores liv’

Landsforeningen Liv&Død opfordrede i foråret 2018 efterladte til at dele deres måder at mindes en kær afdød på og modtog adskillige smukke og rørende mindefortællinger. Disse fortællinger, som består af både tekst og billeder, kan ses på fire biblioteker fra oktober og frem til februar 2020.

Udstillingen rummer 45 danskeres personlige beretninger om sorg og minder, og mindefortællingerne hænger sammen i én fælles installation, hvor man som beskuer kan gå på opdagelse i de 45 forskellige fortællinger.

Du kan også opleve en installation bestående af en sorgklump, der er skabt af 23-årige Pernille Øster, der mistede sin lillebror Jonas på 16 år i en ulykke. Med sorgklumpen formår Pernille ikke blot at konkretisere sine egne følelser omkring sorg og minder, men også en mere universel sorgfølelse, som mange vil kunne genkende.

DR er medafsender på udstillingen og står bag en DR-lounge, der består af tv og radio med film og lydklip fra DR’s mange udsendelser om sorg.

Udstillingen kan ses i følgende perioder:

Dokk1, Aarhus fra 11. oktober til 7. november.

Odense Bibliotek fra 9. november til 30. november

Vejle Bibliotek fra 15. januar til 4. februar

Sønderborg Bibliotek fra 6. februar til 29. februar