Kom til DR Deler om mangfoldighed i DR’s musiktilbud

Diversitet, repræsentation og mangfoldighed ligger i dag højt på agendaen for mange erhverv og brancher.  Også her hos os i DR.  Musik er en grundpille i DR’s samlede kulturtilbud og et vigtigt strategisk fokus, men der har gennem årene været en underrepræsentation, når det kom til kvindelige musikere, der blev spillet i radioen. 

Dato: Tirsdag den 16. maj 2023

Tid: 8.30 til 9.30

Sted: DR Koncerthusets Studie 4, Emil Holms Kanal 20, 0999 København C

I 2021 lancerede DR derfor 'Kvinder i Musik' med en klar ambition om, at DR sammen med den øvrige musikbranche skal spille en større, og mere proaktiv rolle for at forbedre repræsentationen af kvinder i musikken.

Kom til DR Deler-arrangementet ’Mangfoldighed i DR’s musiktilbud: Kvinder i musik’ tirsdag den 16. maj 2023 kl. 8.30-9.30 i DR Koncerthusets Studie 4 og hør Gustav Lützhøft, ledende redaktionschef for Kultur, Debat & Musik, Augusta Misha Glahn-Abrahamsen, journalist fra Ung Radio og Podcast og Ralf Richardt Strøbech, redaktionschef for Musik, P5, P6 & P8 give en status på, hvordan det går med DR’s arbejde med mangfoldighed. Til arrangementet får du svar på:

  • Hvordan projektet ’Kvinder i musik’ opstod

  • Hvordan DR arbejder med mangfoldighed i musiktilbuddet – herunder bedre kønsbalance

  • Hvordan DR sammensætter radiokanalernes playlister og udvælger musik

  • Hvad de største barrierer er i arbejdet med repræsentation og mangfoldighed i musik på DR

  • Hvordan DR arbejder med at undgå bias

  • Hvad de næste skridt er i arbejdet med repræsentation og mangfoldighed i DR’s musiktilbud.

Du kommer også til at høre om, hvordan der er blevet arbejdet intenst med DR's musikudvalg, der har det endelige mandat i musikudvælgelsen. I udvalget sidder forskellige repræsentanter i form af værter, redaktører, planlæggere og praktikanter, som udskiftes løbende, og hvor kønsbalancen er så tæt på 50/50 som muligt.

Her to år efter, at ’Kvinder i musik’ blev lanceret, er andelen af dansk musik med kvindelig hovedkunstner eller kvindelig repræsentation i bands eller orkestre på DR’s radioflader steget fra 35% til 46%. På tværs af DR spilles der altså nu markant oftere musik skabt af og med kvinder.