Se videoen fra DR Deler: Streamere på DRTV – brugerindsigter fra DR Publicering

Kan man få DRTV-brugerne til at se et program bare ved at placere det et særligt sted på forsiden? Hvilket program er det mest søgt på tjenesten? Og hvor brugt er skip intro-knappen? Det kan du blive klogere på, når Agnethe Pontoppidan Sasaki, der er forsideansvarlig for DRTV, giver indsigter fra arbejdet med DR’s egen streamingtjeneste.

(Vi beklager den forringede lydkvalitet)

2022 markerede året, hvor danskernes brug af streaming for første gang oversteg klassisk flow-tv. Det stiller derfor nye krav, hvis man vil have danskerne til at vælge programmer til i et marked med uendelige mængder af indhold og underholdning.

Publiceringsredaktørerne bag DRTV kigger hver dag på streamernes adfærd for at udkomme optimalt til brugerne med et indholdskatalog, som spænder bredt fra fiktion over livsstil, kultur, ungeindhold, nyheder til store sportsbegivenheder og breddeidræt. Indsigterne er fuldstændig afgørende for det redaktionelle arbejde med at skabe den digitale hovedindgang til al DR's tv-indhold.

På DR Deler den 29. marts 2023 blev der givet indsigt i, hvad der ligger til grund for sammensætningen af indhold på DRTV-forsiden, hvordan det rigtige billede og den rigtige titel kan skabe et klik og hvilken udvikling, der er i gang omkring publiceringsarbejdet på DRTV.