12 ensembler er klar til P2 Kammermusikkonkurrence

Musikken er klassisk, men ensemblerne er utraditionelle, når P2 holder sin kammermusikkonkurrence til november. De 12 deltagere er nu fundet – og du kan se, hvem det er, her.

 • ítríó - Akkordeontrio, bestående af Helga K. Guðmundsdóttir, akkordeon, Jón Þ. Reynisson, akkordeon, Jónas Á. Ásgeirsson, akkordeon /// Den islandske akkordeontrio, ítríó, blev grundlagt i efteråret 2015 i København. Medlemmerne er alle nuværende eller tidligere studerende hos professor Geir Draugsvoll ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Trioen har opført mange koncerter i Danmark og havde sidste sommer deres debut i Island, hvor de spillede en koncert i det berømte koncerthus Harpa i Reykjavík. I efteråret 2016 vandt trioen 2. plads i den internationale akkordeonkonkurrence ’Pif-Castelfidardo’ i Italien. Ítríós hensigt er at forstærke akkordeon-synligheden i Danmark, og at åbne folks øjne for instrumentets mangfoldighed og muligheder i forskellige musikalske genrer. Foto: Kim S. Brockie (Foto: Dr)
 • Aros Guitar Duo - bestående af Mikkel Egelund, guitar, og Simon Wildau, guitar //// Aros Guitar Duo blev dannet i år 2009 op til en koncertrække i Bergen arrangeret af Det Jyske Musikkonservatorium. Aros Guitar Duo har været solister i Joaquín Rodrigos dobbeltkoncert for to guitarer, Concierto Madrigal, og duoen har udmærket sig ved at vinde 1. pris ved den internationale guitarkonkurrence ’Omiš Guitar Fest’ i Kroatien, 1. pris ved den internationale kammermusikkonkurrence i Fiuggi i Italien samt 2. pris ved ’Acerra International Guitar Competition’ i Napoli. Aros Guitar Duo studerer på solistlinjen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor den modtager undervisning hos Jesper Sivebæk og Tim Frederiksen. Derudover har duoen få et undervisning i Barcelona hos den spanske guitarist Àlex Garrobé samt deltaget i masterclasses hos diverse internationale solister og professorer. (Foto: Dr)
 • Danish Chamber Brass - Messingkvintet, bestående af Jeppe Lindberg Nielsen, trompet, Andreas Jul Nielsen, trompet, Anne Sophie Broholt Jensen, horn, Theis Stoico, basun, og Jonathan Borksand Hanke, tuba /// I oktober 2013 gik fem unge musikere sammen og dannede messingkvintetten, Danish Chamber Brass, med et fælles mål om at udvikle deres musikalske udtryk, færdigheder og sammenspil. Alle ensemblets medlemmer har studeret på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har hver især vundet adskillige priser ved nationale talentkonkurrencer såsom Berlingske Tidendes Klassiske Musikkonkurrence og Øresunds Solist. I 2014 nåede Danish Chamber Brass til semifinalen i P2 Kammermusikkonkurrence. Danish Chamber Brass har optrådt og medvirket ved koncerter, festivaler og udstillinger. (Foto: Dr)
 • Duo Frølund-Barfoed - bestående af Jonas Lyskjær Frølund, klarinet Francesco Barfoed, klaver /// Duo Frølund-Barfoed er en fremadstormende duo, der har spillet sammen siden 2015. Jonas og Francesco startede sammen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2015, og siden da har de givet mange koncerter i kirker og musikforeninger i Danmark samt en recital i Torino, Italien. Duoen har modtaget undervisning af blandt andre Tim Frederiksen, Søren Rastogi og John Kruse. De to unge musikere har opnået stor hæder også hver for sig. Jonas har af priser blandt andet modtaget P2 Talentprisen 2015 og Sonning Talentpris 2016, og Francesco studerer fra efteråret 2017 på Rutgers University i New Jersey, USA, hvor han allerede har optrådt ved flere koncerter, blandt andet i Carnegie Hall. (Foto: Dr)
 • Erlendis Quartet - Guitarkvartet – bestående af Anna Chorążyczewska, Adrian Furmankiewicz, Wojciech Jurkiewicz, Karol Mruk, alle guitar /// Erlendis Quartet har etableret sig som en af de mest lovende guitarkvartetter i Europa. Ensemblet blev dannet på Ignacy Ja 2013. I år afslutter kvartetten solistuddannelsen i kammermusik på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Erlendis Quartet har vundet priser i flere international kammermusikkonkurrencer deriblandt 1. pris og publikumspris i Aschaffenburg i Tyskland, 2. pris i Cremona i Italien, og Bydgoszcz i Polen og specialpris i ’Orlando Competition’ i Kerkrade i Holland. Erlendis Quartet har fået undervisning hos medlemmer af Artemis Quartet, Belcea Quartet, Danish String Quartet, Lafayette String Quartet, Faure Quartet og Berlin Piano Trio og er sponsoreret af virksomheden SAVAREZ der producerer strenge. Erlendis betyder ”ud over grænsen” på islandsk. (Foto: Dr)
 • inDuo - Sopran og fløjte, bestående af Sofie Elkjær Jensen, sopran, og Isabella Hübener, fløjte. /// inDuo er en performance-duo for fløjte og sopran - et af verdens eneste etablerede ensembler for denne besætning. inDuo vil bryde den traditionelle koncertform. Musikken skal helt udover scenekanten. Ved at forene de tre ur-elementer for musikalsk udfoldelse: kroppen, stemmen og fløjten, udfordres de fysiske rammer for opførelsen af musik gennem et rent og minimalistisk udtryk. Hvert værk fortolkes ikke kun musikalsk, men også visuelt-dramatisk og alt fremføres uden noder. To melodistemmer forenes i ét udtryk. inDuo har spillet talrige koncerter på forskellige kammermusikfestivaller i Danmark og var i 2012 på turné i Skotland. Udover en flot placering i semifinalen, modtog inDuo juryens specialpris til P2’s Kammermusikkonkurrence 2014. Alle opførelser er fortolket og koreograferet i tæt samarbejde med Operaakademiets dramatiske leder, Ebbe Knudsen. (Foto: Dr)
 • InterQuartet - Saxofonkvartet, bestående af Stefanos Sokianos, sopransaxofon, Oriol Pares, altsaxofon, Antonio Mannino, tenorsaxofon og Ali Baldredin, barytonsaxofon /// InterQuartet er en ung saxofonkvartet med base i København. Medlemmerne har meget forskellige baggrunde og ophav, men deler alle et fælles ønske om som kvartet at udforske de uendelige musikalske muligheder, som konstellationen af fire saxofoner kan byde på. Medlemmernes individuelle studier har bragt dem vidt omkring og tæller udover Danmark lande som USA, Spanien, Schweiz, Frankrig og Italien. Blandt lærere kan nævnes, Peter Navarro-Alonso, Torben Snekkestad, Claus Olesen, Paul Cohen, Mario Marzi, Marcus Weiss og Eric Devallon. Som kvartet har InterQuartet modtaget undervisning af professor ved Det Kongelige Danske Muskkonservatorium, Max Artved. Desuden har de I deres arbejde med ny dansk musik stiftet bekendtskab med komponisterne Allan Gravgaard Madsen og Torben Enghoff. Kvartetten lægger vægt på at have et vidtspændende repertoire, fra egne transkriptioner af romantiske værker til nyskrevne værker for saxofonkvartet. (Foto: Dr)
 • Jór Saxofonkvartet - bestående af Anja Nedremo, sopransaxofon, Henriette Jensen, altsaxofon, Lisa Nyberg, tenorsaxofon, og Anna Magnusson, barytonsaxofon /// Jór Saxofonkvartet har sin base i Aarhus, og består af fire talentfulde klassisk uddannede saxofonister. Anja, Anna og Lisa er alle i gang med deres afsluttende studier ved Det Jyske Musikkonservatorium, på henholdsvis kandidat og solistklasse. Henriette debuterede fra solistklassen i 2012 og underviser nu i saxofon på konservatoriet. Alle fire er aktive solister og kammermusikere i flere forskellige sammenhænge, og har spillet utallige koncerter i blandt andet Norge, Sverige, Finland, Letland, Italien, Spanien, Slovenien, Rusland, England og Frankrig, samt i lande som Kina, Japan og USA. Desuden har hver især vundet solist- og kammermusikkonkurrencer i ind- og udland. Kvartettens repertoire består af en bred vifte af musik inden for den klassiske genre, fra standardværker og transskriptioner af blandt andre strygekvartetter, til det helt nyskrevne og mere eksperimenterende.
 • Nordic String Quartet - Strygekvartet med Heidrun Petersen, violin, Mads Haugsted Hansen, violin, Daniel Eklund, bratsch og Lea Emilie Brøndal, cello /// Nordic String Quartet (NSQ) blev dannet i 2013 og består af en færing, to danskere og en svensker. I 2014 blev kvartetten optaget på Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums (DKDM) solistklasse for ensembler, hvor de siden har studeret hos professor Tim Frederiksen. Derudover har NSQ taget modtaget lektioner af professor Lars-Anders Tomter. Kvartetten afholder i foråret 2018 deres debutkoncert i Konservatoriets Koncertsal. I 2014 vandt NSQ 1. pris i DKDM’s interne legatkonkurrence for ensembler, og har derudover modtaget Odd Fellow Logernes Musikpris 2014 samt Sonnings Talentpris 2017. På få år har NSQ markeret sig på den skandinaviske musikscene, og står i øjeblikket foran et spændende projekt med indspilning af Pelle Gudmundsen-Holmgreens strygekvartetter for pladeselskabet Dacapo. Kvartetten har siden 2015 været med til at drive Østerbro Koncertforening sammen med Trio Amerise og Ensemble Nordlys. Et projekt, der bygger bro mellem forskellige kammermusikalske konstellationer. (Foto: Dr)
 • Quartet Vela - Saxofonkvartet, bestående af Carla Obach Esteban, sopransaxofon, Marta Bellés Muñoz, altsaxofon, Marina Rosés Gibert, tenorsaxofon og Laura Allès Pascual, barytonsaxofon /// Kvartetten blev dannet i 2012 på Conservatori Superior de Música del Liceu i Barcelona. Efter yderligere studier i andre europæiske lande (Holland, Tyskland og Danmark), flyttede de i 2016 til Aarhus. Quartet Vela har deltaget i masterclasses med verdenskendte musikere som Nicolas Prost, Jean-Yves Fourmeau, Otis Murphy, David Salleras, Kenneth Tse, Daniel Gauthier og Arnau Tomàs. Kvartetten Vela har spillet mange steder i Spanien, såsom L’Auditori de Barcelona, Auditori del Liceu, Palau de Congressos de Catalunya, Museu Picasso, Auditori Pepita Sellés, Joventuts Musicals de Menorca og Sala Reynols. For nylig vandt kvartetten den kendte konkurrence ’Música als parcs 2017’ i Barcelona. I Danmark har Quartet Vela spillet koncerter i blandt andet Musikhuset Aarhus og Musikkens Hus i Aalborg. (Foto: Dr)
 • Spell - Klarinettrio, bestående af Pedro Franco Lopez, klarinet, Emil Gryesten, klaver, og Carl-Oscar Østerlind, cello /// I 2016 blev studievennerne Emil Gryesten og Carl-Oscar Østerlind begge udvalgt til Statens Kunstfonds karrierepulje Den Unge Elite og udforsker nu klarinettrio-repertoiret i trioen Spell sammen med DR Symfoniorkestrets soloklarinettist Pedro Franco Lopez. Alle tre musikere er markante skikkelser på den danske musikscene både som kammermusikere og solister. Klarinettisten Pedro Franco Lopez er uddannet i sit hjemland Spanien samt i Tyskland og Schweiz. Han optræder jævnligt som solist og gæstesoloklarinettist med orkestre i hele Europa. Cellisten Carl-Oscar Østerlind er uddannet i Danmark, Sverige og USA. I 2010 vandt han Den Danske Strygerkonkurrence og har ydermere været medlem af ensembler med hvem han har vundet adskillige kammermusikkonkurrencer, blandt andre P2 Kammermusikkonkurrence i 2004. Pianisten Emil Gryesten er uddannet ved Sibelius-Akademiet i Helsinki med videre studier i Danmark, Italien og Schweiz. I 2010 vandt han både 1. pris og publikumsprisen ved Nordisk Pianistkonkurrence. Han har modtaget Harby-Fondens store legat og i 2015 udkom hans debut-cd med musik af Schubert. (Foto: Dr)
 • Ventus - Fløjte og klarinet, bestående af Michaela Hansen, fløjte, og Louise Anine Henriksen, klarinet /// Ventus blev dannet i 2016 og har siden spillet koncerter i Sydsverige og København. Begge musikere studerer på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos henholdsvis Jørgen ”Misser” Jensen og Ulla Miilmann. Sammen har duoen fået undervisning hos solofløjtenist Wissam Boustany i Stockholm, Andreas Sundén, klarinettist i Sveriges Radiosymfoniorkester, Michael Hasel, fløjtenist i Berliner Philharmonikerne, Ulla Miilmann, solofløjtenist i DR SymfoniOrkestret samt Adam Simonsen, tidligere klarinettist i Det Kongelige Kapel. I 2017 er Ventus blevet udvalgt til at deltage i The 9th Osaka International Chamber Music Competition i Japan blandt rekordmange ansøgere. (Foto: Dr)
1 / 12

Lytterne på P2 og publikum i DR Koncerthuset kommer til at kigge langt efter klavertrioer, blæserkvintetetter og andre klassiske ensemble-konstellationer, når P2 Kammermusikkonkurrence løber af stablen fra den 1.-4. november i år. Derimod er der for eksempel udsigt til masser af saxofoner og mere guitar end tidligere.

Præjuryen – der har bestået af blokfløjtenisten Bolette Roed og pianisten Tove Lønskov – har nu udpeget de 12 kammerensembler og de unge musikere, der skal deltage og kæmpe om kontante præmier, æren og ikke mindst kommende koncert-engagementer.

I år er det 12. gang, P2 Kammermusikkonkurrence bliver holdt. Rie Koch fra P2 er vært på scenen alle dagene, og konkurrencen vil også løbende blive dækket af P2. Juryen består denne gang af oboisten Bjørn Carl Nielsen, pianisten Katrine Gislinge, violinisten Line Fredens, cellisten Henrik Brendstrup og akkordeonisten Bjarke Mogensen.

Tanken med hele konkurrencen er at sætte fokus på kammermusik som kunstart, og DR ønske med P2 Kammermusikkonkurrence er at skabe større opmærksomhed om unge danske kammermusikensembler. Der skal være mindst to og højst otte medvirkende i hvert ensemble, og ensemble-medlemmerne må højst være 34 år, når konkurrencen går i gang den 1. november i år.

”Vi tør godt love, at jury og publikum kommer til at sidde helt ude på stolekanten, når konkurrencen løber af stablen til efteråret. Vi er langt fra den traditionelle kammermusikkonkurrence med de klassiske ensemblekonstellationer i år, og hvem ved om der tegner sig et helt nyt billede af kammermusikken i Danmark?” siger Marie Rørbech, der er producent på P2 Kammermusikkonkurrence 2017.

For eksempel byder årets dyst på tre saxofonkvartetter, en guitarduo, en guitarkvintet, en akkordeon-trio, flere forskellige duoer og en klarinettrio. Derudover deltager performanceduoen inDuo og Nordic String Quartet, som var med i den seneste konkurrence i 2014, også igen.

En forvandlingskugle

”Musikken er i høj grad klassisk ved P2 Kammermusikkonkurrence 2017, men med utraditionelle ensembletyper præget af saxofoner, guitarer og akkordeoner viser den klassiske musik sig som en forvandlingskugle, hvor både publikum og jury kommer til at opleve nye, spændende klangverdener. Alt i alt aldeles livsbekræftende,” siger P2-redaktør Esben Tange.

De 12 udvalgte ensembler er – du kan læse meget mere om dem under hvert af de 12 billeder ovenfor:

ítríó

Akkordeontrio

Helga K. Guðmundsdóttir, accordeon

Jón Þ. Reynisson, accordeon

Jónas Á. Ásgeirsson, accordeon

Aros Guitar Duo

Guitarduo

Mikkel Egelund, guitar

Simon Wildau, guitar

Danish Chamber Brass

Messingkvintet

Jeppe Lindberg Nielsen, trompet

Andreas Jul Nielsen, trompet

Anne Sophie Broholt Jensen, horn

Theis Stoico, basun

Jonathan Borksand Hanke, tuba

Duo Frølund-Barfoed

Jonas Lyskjær Frølund, klarinet

Francesco Barfoed, klaver

Erlendis Quartet

Guitarkvartet

Anna Chorążyczewska, guitar

Adrian Furmankiewicz, guitar

Wojciech Jurkiewicz, guitar

Karol Mruk, guitar

inDuo

Sopran og fløjte

Sofie Elkjær Jensen, sopran

Isabella Hübener, fløjte

InterQuartet

Saxofonkvartet

Stefanos Sokianos, sopransaxofon

Oriol Pares, altsaxofon

Antonio Mannino, tenorsaxofon

Jór Saxofonkvartet

Anja Nedremo, sopransaxofon

Henriette Jensen, altsaxofon

Lisa Nyberg, tenorsaxofon

Anna Magnusson, barytonsaxofon

Nordic String Quartet

Strygekvartet

Heidrun Petersen, violin

Mads Haugsted Hansen, violin

Daniel Eklund, bratsch

Lea Emilie Brøndal, cello

Quartet Vela

Saxofonkvartet

Carla Obach Esteban, sopransaxofon

Marta Bellés Muñoz, altsaxofon

Marina Rosés Gibert, tenorsaxofon

Laura Allès Pascual, barytonsaxofon

Spell

Klarinettrio

Pedro Franco Lopez, klarinet

Emil Gryesten, klaver

Carl-Oscar Østerlind, cello

Ventus

Fløjte og klarinet

Michaela Hansen, fløjte

Louise Anine Henriksen, klarinet

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter