12 ensembler er klar til P2 Kammermusikkonkurrence

Musikken er klassisk, men ensemblerne er utraditionelle, når P2 holder sin kammermusikkonkurrence til november. De 12 deltagere er nu fundet – og du kan se, hvem det er, her.

Lytterne på P2 og publikum i DR Koncerthuset kommer til at kigge langt efter klavertrioer, blæserkvintetetter og andre klassiske ensemble-konstellationer, når P2 Kammermusikkonkurrence løber af stablen fra den 1.-4. november i år. Derimod er der for eksempel udsigt til masser af saxofoner og mere guitar end tidligere.

Præjuryen – der har bestået af blokfløjtenisten Bolette Roed og pianisten Tove Lønskov – har nu udpeget de 12 kammerensembler og de unge musikere, der skal deltage og kæmpe om kontante præmier, æren og ikke mindst kommende koncert-engagementer.

I år er det 12. gang, P2 Kammermusikkonkurrence bliver holdt. Rie Koch fra P2 er vært på scenen alle dagene, og konkurrencen vil også løbende blive dækket af P2. Juryen består denne gang af oboisten Bjørn Carl Nielsen, pianisten Katrine Gislinge, violinisten Line Fredens, cellisten Henrik Brendstrup og akkordeonisten Bjarke Mogensen.

Tanken med hele konkurrencen er at sætte fokus på kammermusik som kunstart, og DR ønske med P2 Kammermusikkonkurrence er at skabe større opmærksomhed om unge danske kammermusikensembler. Der skal være mindst to og højst otte medvirkende i hvert ensemble, og ensemble-medlemmerne må højst være 34 år, når konkurrencen går i gang den 1. november i år.

Vi tør godt love, at jury og publikum kommer til at sidde helt ude på stolekanten, når konkurrencen løber af stablen til efteråret.

Marie Rørbech, producent

”Vi tør godt love, at jury og publikum kommer til at sidde helt ude på stolekanten, når konkurrencen løber af stablen til efteråret. Vi er langt fra den traditionelle kammermusikkonkurrence med de klassiske ensemblekonstellationer i år, og hvem ved om der tegner sig et helt nyt billede af kammermusikken i Danmark?” siger Marie Rørbech, der er producent på P2 Kammermusikkonkurrence 2017.

For eksempel byder årets dyst på tre saxofonkvartetter, en guitarduo, en guitarkvintet, en akkordeon-trio, flere forskellige duoer og en klarinettrio. Derudover deltager performanceduoen inDuo og Nordic String Quartet, som var med i den seneste konkurrence i 2014, også igen.

En forvandlingskugle

”Musikken er i høj grad klassisk ved P2 Kammermusikkonkurrence 2017, men med utraditionelle ensembletyper præget af saxofoner, guitarer og akkordeoner viser den klassiske musik sig som en forvandlingskugle, hvor både publikum og jury kommer til at opleve nye, spændende klangverdener. Alt i alt aldeles livsbekræftende,” siger P2-redaktør Esben Tange.

De 12 udvalgte ensembler er – du kan læse meget mere om dem under hvert af de 12 billeder ovenfor:

ítríó

Akkordeontrio

Helga K. Guðmundsdóttir, accordeon

Jón Þ. Reynisson, accordeon

Jónas Á. Ásgeirsson, accordeon

Aros Guitar Duo

Guitarduo

Mikkel Egelund, guitar

Simon Wildau, guitar

Danish Chamber Brass

Messingkvintet

Jeppe Lindberg Nielsen, trompet

Andreas Jul Nielsen, trompet

Anne Sophie Broholt Jensen, horn

Theis Stoico, basun

Jonathan Borksand Hanke, tuba

Duo Frølund-Barfoed

Jonas Lyskjær Frølund, klarinet

Francesco Barfoed, klaver

Erlendis Quartet

Guitarkvartet

Anna Chorążyczewska, guitar

Adrian Furmankiewicz, guitar

Wojciech Jurkiewicz, guitar

Karol Mruk, guitar

inDuo

Sopran og fløjte

Sofie Elkjær Jensen, sopran

Isabella Hübener, fløjte

InterQuartet

Saxofonkvartet

Stefanos Sokianos, sopransaxofon

Oriol Pares, altsaxofon

Antonio Mannino, tenorsaxofon

Jór Saxofonkvartet

Anja Nedremo, sopransaxofon

Henriette Jensen, altsaxofon

Lisa Nyberg, tenorsaxofon

Anna Magnusson, barytonsaxofon

Nordic String Quartet

Strygekvartet

Heidrun Petersen, violin

Mads Haugsted Hansen, violin

Daniel Eklund, bratsch

Lea Emilie Brøndal, cello

Quartet Vela

Saxofonkvartet

Carla Obach Esteban, sopransaxofon

Marta Bellés Muñoz, altsaxofon

Marina Rosés Gibert, tenorsaxofon

Laura Allès Pascual, barytonsaxofon

Spell

Klarinettrio

Pedro Franco Lopez, klarinet

Emil Gryesten, klaver

Carl-Oscar Østerlind, cello

Ventus

Fløjte og klarinet

Michaela Hansen, fløjte

Louise Anine Henriksen, klarinet