16 timer med Panduro i boks

DR tror, at der stadig er publikum til Leif Panduros tv-spil og –serier. Derfor bliver fem af dem udgivet på dvd i næste uge, og da viser DR K også ’Strandvaskeren’ igen.

Der er godt nyt for danskere, der vil have et første møde eller et kært gensyn med ’Anne og Paul’, ’Bertram og Lisa’, ’Strandvaskeren’, ’Smuglerne’ eller ’Ka’ De li’ østers’.

33 år efter sin død får Leif Panduro nemlig fornyet liv, når DR Multimedie på tirsdag den 6. juli udgiver mere end 16 timers tv-serier og tv-spil af den populære forfatter og dramatiker. Det hele er samlet i en stor dvd-boks med i alt 982 minutters Panduro.

”Vi tror, at der stadigvæk er et publikum til de mange ting, som Leif Panduro lavede til DR. Både fra DRs Bonanza-site på dr.dk og fra genudsendelser på DR K ved vi, at mange ser serierne og tv-spillene. Leif Panduro skrev sig ind i den danske folkesjæl, og han er blevet en del af den danske kulturarv, ” siger Nat Beskos, der er projektleder i DR Multimedie.

Det er første gang, at de to tv-spil ’Anne og Paul’ og ’Bertram og Lisa’ bliver udgivet, mens de tre serier har været udsendt tidligere hver for sig.

DR K viser 'Strandvaskeren'

DR K bliver der også den kommende tid mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med den ene af tv-serierne; nemlig ’Strandvaskeren’. Det første af de seks afsnit i serien fra 1978 med navne som Jess Ingerslev, Dick Kaysø og Willy Rathnov i hovedrollerne kan ses på mandag den 5. juli klokken 21.00 på kanalen.

DR Multimedie har også netop udgivet en anden ældre DR-dramaseriei. Stig og Peter Thorsboes politiserie ’Station 13’, der blev sendt på DR1 tilbage i 1988 og 1989, udkom for første gang i sidste uge. Serien var i sin tid instrueret af Edward Fleming, og i hovedrollerne var navne som Ole Ernst, Kirsten Cenius, Nonny Sand og Thomas Eje.

Facebook
Twitter