200.000 skoleelever synger med DR Børnekoret og DR Ultra

Folkeskoleelever i hele Danmark deltager, når Skolernes Sangdag for 9. gang løber af stablen fredag den 12. april. I år sender DR Ultra live fra DR Byen imens.

Når klokken slår 12.30 fredag den 12. april bryder skoleelever i hele Danmark ud i fællessang. Du kan følge det hele på DR Ultra.

Der bliver skønsang i hele Danmark, når skoleelever fra hele landet den 12. april deltager i Skolernes Sangdag. Fredagen inden skolernes påskeferie er nemlig dedikeret til musikken.

Når klokken slår 12.30, starter DR Børnekoret med at synge i den store glasgang ’Indre Gade’ i DR Byen. Koret bliver akkompagneret af medlemmer af DR Symfoniorkestret, og det hele bliver sendt live på DR Ultra. Samtidig synger 200.000 skoleelever med fra skoler i hele landet.

Silja Okking er vært på DR Ultra og vil undervejs snakke med musikalske gæster, inden hele Danmark kaster sig over næste sang.

- Fællessang er noget af det, vi er kendt for i Danmark. Det er en tradition, og det skaber et stort fællesskab for os alle. Hvis ikke vi tager hånd om den tradition, så forsvinder den. Derfor er vi glade for at have Skolernes Sangdag, siger Karen Skriver Zarganis fra DR Koncerthuset, Kor & Orkestre, som er DR’s ankermand på arrangementet i år.

På Skolernes Sangdags hjemmeside kan lærere og elever stadig finde alt om sangene, der skal synges, opvarmningsøvelser og meget mere. I år kommer eleverne desuden til at synge to nye sange. Blandt andet en kanon, hvor børnene også skal lave fagter.

Redet med på en sangbølge

Skolernes Sangdag har eksisteret siden 2010, hvor DR med støtte fra Undervisningsministeriet og Kulturministeriet startede projektet ’Syngelyst’, som sangdagen går ind under.

- Syngelyst blev startet som en udløber af ’Sangens År’ i 2008. Fokus var at få børn og unge til at synge noget mere, og i det hele taget har vi igangsat eller redet med på en sangbølge, for i dag er der meget fokus på sang, fællessang, sangens kulturelle og sociale værdier, siger skaberen af ’Syngelyst’ Birgit Bergholt.

I dag er det DR i samarbejde med Musiklærerforeningen og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, som arrangerer Skolernes Sangdag.

Børnesang på CD

I år bliver Skolernes Sangdag ekstra speciel. I forbindelse med den musikalske begivenhed udgiver DR Korskolen nemlig CD’en ’Børnenes Sangskat’. Albummet samler 15 af de mest elskede danske børnesange og kan også streames og downloades. Flere af dem skal også synges fredag den 12. april.

Sangene på albummet synges af de tre kor i DR Korskolen, DR Spirekoret, DR Børnekoret og DR Juniorkoret. Korene akkompagneres desuden af anerkendte musikere, fra blandt andet DR Symfoniorkestret, som Henrik Dam Thomsen på cello og Martin Seier på klaver.

Skolernes Sangdag ligger altid på den sidste fredag inden skolernes påskeferie, og det er stadig muligt at deltage. Det eneste, man skal gøre, er at lære sangene og stå klar fredag den 12. april klokken 12.30. Det kan du læse mere om her.

Sidste år startede en lignende sangtradition i Norge efter inspiration fra DR. Hos naboerne mod nord ligger Skolernes Sangdag i maj.