2.271.000 seere så Linda vinde i X Factor

X Factor 2009 den mest set underholdningsserie i Danmark i de efterhånden 17 år, der er blevet målt seertal. Langt over fire millioner har sammenlagt set X Factor.

I det store X Factor finaleshow blev det Linda, der fik flest sms-stemmer af seerne, og som derfor blev kåret som aftenens, konkurrencens og hele Danmarks X Factor-vinder. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Da færøske Linda fredag aften blev udpeget som den endelige vinder af årets X Factor, kiggede 2.271.000 seere med.

Det var 75.000 flere seere, end da Martin løb af med sejren sidste år, og samtidig var det det næsthøjeste seertal til et enkeltstående underholdningsprogram nogen sinde i Danmark. Det mest sete er fortsat Det Europæiske Melodi Grand Prix den 12. maj 2001, hvor 2.667.000 så med, da DR var vært i Parken.

Fælles om programmet

Chefredaktøren for DR1, Ulla Pors Nielsen, er glad for succesen:

"På DR1 er vi rigtig stolte af at kunne skabe et program, som så mange danskere har lyst til at engagere sig i. At 2.271.000 valgte at se afgørelsen fredag, og 60.000 havde lyst til at komme til koncert på Rådshupladsen i sidste uge, vidner om, at vi har skabt et program, som rigtig mange danskere kan være fælles om. Netop at samle danskerne og give dem fælles oplevelser er noget af det, vi på DR1 ser som kernen i vores arbejde.

Fra DR1-seerne første gang mødte Mohamed, Linda og alle de andre til audition og indtil finaleshowet har i snit 1.710.000 seere hver fredag fulgt med i deres kamp for at nå helt til tops i X Factor. Dermed er X Factor 2009 den mest set underholdningsserie i de efterhånden 17 år, der er blevet målt seertal.

Stor tak og ros´

På DR1 mener redaktionen, at X Factors succes i høj grad skyldes, at mange ting i de seneste par måneder er gået op i en højere enhed, og i den forbindelse vil Ulla Pors Nielsen gerne sige tak:

"Først og fremmest en tak til alle de over 4000 modige deltagere, der har stillet op til X Factor i år, tak til de tre sublime dommere og ikke mindst en stor tak og ros til hele det stærke og engagerede hold bag programmerne. Uden alle disse mennesker ville vi slet ikke kunne have lavet X Factor," siger hun.

Velbesøgt site

Også sitet dr.dk/xfactor har været ganske velbesøgt perioden. De seneste tre måneder har netstedet haft 1,7 millioner besøg.

Facebook
Twitter