600 børn har en afgørende rolle i 'Ultrapanelet'

600 drenge og piger mellem 9 og 14 år er et vigtigt redskab i DR Ultras arbejde med at skabe relevant indhold til målgruppen. Se videoen og læs mere om det her.

DR lytter til dem, der ved bedst, og derfor inddrager DR Ultra børn fra hele landet i ’Ultrapanelet’. Det er et panel, der består af over 600 drenge og piger i alderen 9-14 år, der geografisk er fordelt i alle regioner i Danmark, samt en håndfuld børn, der er bosat i udlandet.

Panelet er et vigtigt redskab for DR Ultra, da den direkte kontakt til børnene sikrer, at indholdet er relevant og i øjenhøjde med målgruppen. Med ’Ultrapanelet’ kan DR Ultra understøtte alle dele af produktionen - lige fra kendskab, research og inspiration til feedback, samt at børnene sender videoer og svar ind, som kan bruges direkte i DR Ultras produktioner.

Siden ’Ultrapanelets’ start i oktober 2020, har DR Ultra sendt over 70 indslag ud til børnene i ’Ultrapanelet’. Det svarer til cirka to indslag om ugen, og det tal vokser støt i takt med tilkomsten af flere børn i panelet, og udbredelsen af ’Ultrapanelet’.

Især i det seneste år, hvor corona lagde en dæmper på DR Ultras mulighed for at komme fysisk ud til børnene i hele landet, var ’Ultrapanelet’ et vigtigt værktøj til at få børnene i tale. Platformen gør det muligt for børnene at sende videoer ind, så de kan bidrage til udsendelserne og dele deres hverdag, samt deres tanker og meninger.

God debattone

Børnene i 'Ultrapanelet' både er blevet spurgt til, hvordan det føles at være sendt hjem fra skole under corona, hvordan man holder den gode debattone i en præsidentdebat, samt hvad børnene synes om, at politikerne vil bevare de nationale tests i folkeskolen efter en lang periode med hjemmeundervisning.

'Ultrapanelet' har også bidraget med input til fakta-redaktionen, hvor børnene har hjulpet med at afdække de temaer, der interesserer dem, så DR sikrer, at der produceres indhold, de både finder relevant og tilvælger.

Panelet har derudover hjulpet MGP-redaktion, hvor børnene har budt ind med deres musikpræferencer og ønsker til værter, ligesom de også har hjulpet med indsigt i alt fra produktionen af skolenyheder til afholdelse af skolekoncerter i forbindelse med udarbejdelsen af manus til den tredje sæson af Ultras fiktionsserie ’Skyldig’.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk