6000 skoleelever skriver tv-serie med DR

Sammen med børnevært Sofie Østergaard skriver 6000 skoleelever fra hele landet 10 afsnit af den populære tv-serie for børn ’Klassen’. Hverdagens udfordringer i børnehøjde er blandt temaerne.

6000 skoleelever fra hele landet bliver medforfattere til ti unikke afsnit af den populære tv-fiktionsserie 'Klassen' på DR Ultra. (Foto: STV © Type 2)

Den 23. maj vil skoleelever fra Esbjerg, der går i 3.-6. klasse, være de første, der skifter det normale skoleskema ud med tv-manuskriptskrivning. Sammen med tv-vært Sofie Østergaard og nogle af børneskuespillerne fra tv-serien ’Klassen’ vil børnene i Esbjerg være med til at skrive to afsnit til ’Klassen’. Inden sommerferien kommer DR rundt til både Esbjerg, Odense, Aalborg, København og Allinge for at invitere børnene til at bruge deres egne erfaringer, oplevelser og holdninger som medforfattere til 10 unikke afsnit af den populære tv-fiktionsserie på DR Ultra.

Børns digitale trivsel

Hvert arrangement har et tema, som baserer sig på børns virkelige historier, indsamlet på DR Ultras platforme og i samarbejde med Børnetelefonen. Temaerne støtter alle op om den overordnede mission: at sikre god trivsel og godt fællesskab i klassen – med et særligt fokus på børns digitale liv.

Vært på DR Ultra, Sofie Østergaard, står i spidsen for arrangementet og glæder sig til at komme rundt i landet og give børnene medindflydelse på DRs indhold:

”Jeg håber, at vi kan give børnene en rigtig sjov dag, hvor de møder en masse andre seje børn. Samtidig håber jeg, at børnene får fornemmelsen af, at de rent faktisk er med til at bestemme indhold til de næste afsnit af ’Klassen’, ” siger Sofie Østergaard.

Alle 10 arrangementer har deres eget unikke tema og en konkret problematik i form af et plot, som eleverne skal forme til et færdigt afsnit gennem en række afstemninger og dialog. Elevernes beslutninger dramatiseres til nye afsnit af serien, som bliver sendt i efteråret 2017.

Fra fiktion til refleksion

’Klassen’ sendes på DR Ultra alle hverdage sidst på eftermiddagen og skildrer hverdagens små og store dilemmaer i en klasse. Men serien har i høj grad også et liv på de digitale platforme, DR Ultras app og på sociale medier, hvor dagens børnehistorie starter allerede om morgenen i form af videodagbøger med karaktererne. Samtidig tilbyder dr.dk/ultra et digitalt rum for refleksion og dialog om seriens tematikker, hvor tusindvis af børn allerede dagligt interagerer med hinanden.

Samarbejde med BørneTelefonen

At få børn til at reflektere over dynamikken og trivslen i deres egen klasse er en af seriens bærende værdier, som nu overføres til et fysisk møde med ’Klassen Live’. De temaer og dilemmaer, der bliver behandlet både i serien og ved ’Klassen Live’, er udarbejdet i samarbejde med BørneTelefonen hos Børns Vilkår og afspejler dermed målgruppens virkelighed og de reelle problematikker som børn kæmper med i hverdagen.

BørneTelefonen står bag en konkurrence om at skrive ’det 11. afsnit’ til DR Ultras serie. Skoleklasserne bliver forud for arrangementerne bedt om at skrive en historie om ’det at være bange’. Én klasses historie vinder og bliver produceret som et unikt 11. afsnit af ’Klassen’ med børnene som idémagere.

Seniorkonsulent i Børns Vilkår, Bente Boserup, er glad for samarbejdet med DR:

”I Børns Vilkår er vi glade for, sammen med ’Klassen Live’, at bidrage til at give serien liv gennem børnenes egne erfaringer, oplevelser og holdninger fra BørneTelefonen. Det betyder, at målgruppen kan spejle sig i de temaer, serien tager op – og at serien kan ruste børnene til at håndtere udfordringer i deres eget online-liv,” siger Bente Boserup og understreger, at det er vigtigt, at DR understøtter børns trivsel.

På samme måde som i tv-serien behandler ’Klassen Live’ tematikker, der spænder fra alt fra digital mobning og ensomhed til hvorvidt, man kan dele en bedste ven.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter