7 ting, du måske ikke vidste om ‘Borgen’

'Borgen' har været vist i flere end 100 lande, og flere af skuespillerne fra serien, der nu er tilbage på skærmen, har efterfølgende fået internationale karrierer.

 • I det allerførste afsnit af 'Borgen' var det valgaften, og en spændt Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen) ankom til Borgen sammen med sin mand, Phillip Christensen (Mikael Birkkjær), og sine børn (Freja Riemann og Emil Poulsen Dam). (© Mike Kollöffel, DR)
 • Adam Price har fået ideen til og været hovedforfatter på 'Borgen'. (Foto: Mike Kollöffel)
1 / 2

De næste søndage kan du kaste dig over den nye sæson af ’Borgen’, når Birgitte Nyborg og alle de andre er tilbage. Premieren var søndag den 13. februar klokken 6.00 på DRTV, og du kan også følge med de næste syv søndage klokken 20.00 på DR1.

Vi har samlet syv ting, du måske ikke vidste om serien, som Adam Price er hovedforfatter på:

 1. 1

  ’Borgen’ ligger på top tre over de bedst sælgende DR-serier i DR’s historie.

 2. 2

  ’Borgen’ er blevet solgt og gensolgt til flere end 100 lande gennem det seneste årti.

 3. 3

  ’Borgen’ har blandt andet været sendt i lande som USA, Sydkorea, Holland, Frankrig, Grækenland og Brasilien, og har været særligt populær i Storbritannien.

 4. 4

  ‘Borgen’ har vundet stor anerkendelse og fået meget ros i Danmark såvel som i udlandet. Over 1 million seere kiggede med, da serien blev vist på engelsk TV. Den britiske avis The Telegraph skrev, at det danske svar på 'West Wing' var det mest betagende drama i 2012, og kårede ’Borgen’ til den bedste TV-serie i et felt fyldt med stærke konkurrenter såsom ’Homeland’, ’Breaking Bad’ og ’Game of Thrones’.

 5. 5

  Serien har modtaget flere priser, heriblandt den danske Robert-pris og den britiske BAFTA-pris. Derudover fik DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn overrakt en æres-Emmy i 2016 for at producere dansk drama i verdensklasse. Den internationale hæder blev blandt andet givet på baggrund af DR-serierne 'Bedrag', 'Arvingerne', 'Forbrydelsen', 'Rejseholdet' og netop 'Borgen'.

 6. 6

  De første tre sæsoner af ’Borgen’ havde i gennemsnit halvanden million seere til hvert afsnit.

 7. 7

  Både Sidse Babett Knudsen, Pilou Asbæk og Birgitte Hjort Sørensen fik internationale karrierer efter serien på grund af dens internationale succes.