700 skoleelever udtænkte handlingen til populær serie

Hvorfor er det så vigtigt at få likes på de sociale medier? DR Ultra spurgte 700 børn – og sender svarene videre til holdet bag ’Klassen’.

Omkring 700 5.-6. klasse-elever samlet torsdag formiddag i Koncerthuset til manuskriptudvikling på 'Klassen' (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

”Vi har kun én time til at tage rigtig mange vigtige beslutninger,” formanede DR Ultra-med mere-vært Sofie Østergaard, da hun torsdag formiddag bød sjællandske 5.-6. klasser velkommen til Koncerthusets foyer.

De vigtige beslutninger handler om, at skoleelever fra hele landet er blevet udfordret til at medvirke til at udtænke handlingen i kommende afsnit af DR Ultras populære serie ’Klassen’.

Tidligere har DR været i Esbjerg, Odense og Aalborg og efter København onsdag og torsdag, kommer turen også til Bornholm.

”Lidt af en bitch, men sikkert også nervøs”

Fra begyndelsen skal det lige testes, om de mange skoleelever er klar til at arbejde, og der lyder et lille suk, da de får at vide, at de skal tage stilling til, hvilken vej afsnittets historie skal udvikle sig ved at bevæge sig til enten en grøn eller orange valgmulighed.

Efter en lille prøve bliver ungdomssløvsindet dog overvundet, og dilemmaet til afsnittet ’Like-hunter’, der kommer på skærmen i en af de kommende sæsoner, går ud på at komme med bud på, om det er – og i givet fald hvorfor det er – så vigtigt at få likes på sine opslag på de sociale medier.

Hovedpersonen i "likejæger"-afsnittet er Frida, der spilles af Caroline, der er med på scenen sammen med en anden af klasse-figurerne, Tilde, der spiller Clara.

”Frida er lidt af en "bitch", men sikkert også lidt nervøs, fordi hendes forældre er skilt,” vurderer Caroline, der får sin karakter suppleret op af et par af manuskriptforfatterne på gulvet:

”Ved at få mange "likes", vil hun vise, at hun er den populære i klassen” eller ”Hun vil sikkert betale for at få likes!”

”Det rigtige liv”

Andre overvejelser kommer også i spil.

For egentlig undrer det Sofie Østergaard lidt, at der er så mange af dagens elever, der er på Facebook, når man jo rent faktisk skal være fyldt 13 år for at kunne oprette en profil.

Men som en elev konstaterer:

”Det er meget rart at kunne følge med i, hvad de voksne laver.”

De unge fik også lejlighed til at give deres besyv med om, hvordan det kan være, at ’Klassen’ er blevet så populær. For eksempel mente én, at serien handler om det rigtige liv, som man selv kender. En anden, at ’Klassen’ på en måde kopierer norske ’Skam’, men henvendt til et yngre publikum.

”Man kan relatere til karaktererne, som for eksempel Tilde,” sagde en tredje og forsatte:

”Og så er det rigtig godt, at der er mange forskellige ting på spil i de enkelte afsnit. Så kommer de ikke til at ligne hinanden.”