Åbent Hus hos DR i Aarhus på lørdag: ’Alle sejl er sat til’

Lørdag forventes der op mod 10.000 gæster, når DR i Aarhus slår dørene op til Åbent Hus. Tanja Mattrup Danielsen og Miriam Nejsum står bag planlægningen af dagen, og de har været i gang i flere måneder.

Tanja Mattrup Danielsen og Miriam Nejsum er sammen med et stort hold klar til at byde indenfor til Åbent Hus hos DR i Aarhus. (Foto: © Anders Ekström)

Vi møder Tanja Mattrup Danielsen og Miriam Nejsum onsdag formiddag på ’Torvet’ hos DR i Aarhus. Lige nu er der stille her i det åbne, centrale rum, der møder en, når man kommer op ad trappen fra hovedindgangen. Men på lørdag vil der summe af liv – som i resten af bygningen og områderne udenfor.

- Det er stilhed før stormen. Torsdag og fredag kommer folk til at løbe stærkt. Det bliver hardcore opsætning af studier og venues, så vi er klar til lørdag. Vi håber, der kommer masser af mennesker, og at de får en fed oplevelse, siger Tanja Mattrup Danielsen.

- Vi er ovre det mest hektiske, hvad angår selve planlægningen af dagen. Det hele er ved at være på plads, så lige nu har vi det sådan, at der er styr på det. Der er ting, der kan nå at gå galt, men vi glæder os først og fremmest til, at folk kommer, siger Miriam Nejsum.

En dag med noget for alle

Til hverdag er Miriam Nejsum projektleder i grafisk afdeling og planlægger for TVA i Aarhus. Tanja Mattrup Danielsen er produktionsleder på programmer som 'MGP'og 'Den Store Bagedyst' og manuskriptforfatter på flere Ramasjang-serier. Men planlægningen af lørdagens Åbent Hus på Olof Palmes Allé har stået på siden foråret.

- I april tog vi hul på ideudviklingsprocessen. Vi samlede repræsentanter for alle afdelinger i huset (DR Aarhus, red.) for at få alle ideer på bordet. På fredagsmorgenmøderne blev alle medarbejdere opfordret til at gå til styregruppen, hvis de havde en god idé til dagen. Det gav os en bruttoliste, hvor vi skrev ideerne ned på post-its og lagde dem ud over et kæmpekort over huset. Så kunne vi bedre se, hvilke steder, der passer til de forskellige aktiviteter. Vi vidste for eksempel fra sidst, at studie 1 ikke er stort nok til Frank Erichsen fra Kastaniegaarden, så han får Studie 12 denne gang, hvor der kan være flere mennesker. Det har været et stort, men sjovt arbejde at lægge den plan, fortæller Miriam Nejsum og fortsætter:

- I udvælgelsen af ideer har vi kigget meget på målgrupper, så der er noget for alle, der lægger vejen forbi på lørdag. Og vi ville gerne have, at alle afdelinger i hele huset bidrager. Der er selvfølgelig et kig bag kendte programmer, hvor folk kan møde værter, men vi vil også vise det tekniske setup, grafikken, en OB-vogn og meget mere, hvor folk kan prøve ting og lege. De kan for eksempel være TVA-livereportere eller vejrværter foran vejrkortet.

- Vi har gjort rammen bred netop for at have en stor mangfoldighed. Derfor kan man også møde folk fra andre dele af DR – for eksempel Erkan Özden, der kommer med ’I Sandhedens Tjeneste’, Jørgen de Mylius, som er en stærk markør for P5 og skuespiller Maria Rossing fra ’Carmen Curlers’, siger Tanja Mattrup Danielsen.

Stor opbakning fra kollegerne

Efter bruttolisten var barberet ned til de endelige elementer, var det op til redaktionerne at strukturere de enkelte oplæg eller aktiviteter.

- Når vi har spurgt kollegerne rundt i huset: Hvad er jeres tanker med jeres idé? – så har de taget bolden og er løbet med den. Vi har oplevet meget medvind og god karma omkring det her projekt, fortæller Tanja Mattrup Danielsen.

- Der har været stor opbakning fra mange mennesker i huset og en stor velvilje til at få det til at ske, siger Miriam Nejsum.

Og den velvilje kommer helt synligt til udtryk lørdag, når dørene bliver åbnet klokken 10 for alle interesserede. Normalt er der Åbent Hus hos DR i Aarhus hvert andet år, men på grund af corona ligger det seneste arrangement tilbage i 2019.

- Historikken siger, at der kommer 8.000-10.000 mennesker, og alle sejl er sat til med markedsføring og indholdsmæssigt, hvor vi tilbyder rigtig meget. Det er slået stort op, og vi er 180 mennesker på arbejde på lørdag, så det er mange, man kan møde. Vi har kolleger, der frivilligt møder ind og er guider og tager imod gæsterne, så de bliver mødt med overskud, og vi sikrer et godt flow rundt i huset, siger Tanja Mattrup Danielsen og tilføjer:

- Det bliver en fed dag at være på arbejde. Vi får bekræftet, at det ikke kun er os selv, der synes, det er et fedt sted at arbejde. Det er selvforstærkende for kollegerne, der er her på dagen.

Læs mere om, hvad du kan opleve til Åbent Hus hos DR i Aarhus lørdag den 16. september klokken 10-15 nedenfor: