Årets bedste børnespil er fra DR – og fyldt med kage og slik

Spillet ’Rosas Nabolag’ på Ramasjangs app blev kåret som ’Bedste børnespil’, da Producentforeningen tirsdag hædrede de bedste, danskudviklede spil det seneste år.

  • 'Rosas Nabolag' fra Ramasjang-appen er blevet kåret som 'Bedste børnespil' ved Spilprisen 2022. (Foto: Dr)
  • 'Rosas Nabolag' fik Spilprisen 2022 for 'Bedste børnespil'. (Foto: (C) DR)
1 / 2

Der gik bogstaveligt talt kage i den, da Producentforeningen tirsdag aften atter kårede de bedste danskudviklede spil med Spilprisen 2022.

Det gjorde der, da prisen som ’Årets bedste børnespil’ gik til spillet ’Rosas Nabolag’ på Ramasjangs app, som tager udgangspunkt i universet fra den kageglade værtsfigur ’Rosa fra Rouladegade’.

Spillet er udviklet for DR B&U af spiludviklerfirmaet Dwarf, og det er sket i et tæt samarbejde med værten Rosa Gjerluff Nyholm selv, samt illustrationsbureauet Benny Box, som står bag Ramasjangs illustrationsstil.

’Rosas Nabolag’ er slags virtuelt kreativt byggespil, som er målrettet de 4-8-årige. I ’Rosas Nabolag’ bygger børnene med kager og slik, og de bliver for eksempel løbende mødt med ønsker fra andre beboere som Hr. Skæg og Onkel Reje fra Ramasjang. Ét af elementerne i spillet er, at det ikke har en slutning, og at børnene kan blive ved med at bygge kagehuse i Rosas nabolag og på den måde optjene køleskabsmagneter, som angiver, hvor mange kagehuse, de har bygget.

Hver dag bliver der bygget et væld af kagehuse – flest i weekenden.

På niveau med målgruppen

Spilprisen 2022 blev uddelt på Bremen Teater i København med Marie Høst som vært, og i motiveringen fra juryen for at give ’Rosas Nabolag’ prisen som ’Bedste børnespil’ lød det blandt andet:

- Det er en sjælden fornøjelse at se et børnespil, der er på niveau med sin målgruppe - samtidig med at kvaliteten tages alvorligt. ’Rosas Nabolag’ er et sødt og kreativt spil med et stærkt budskab om at tro på dig selv og dine drømme, selv når andre ikke gør det.

Digital redaktør Katrine Granholm fra B&U glæder sig selvsagt over hæderen:

- Man må sige, at Ramasjang er kommet i godt selskab. Den danske spilindustri har et utroligt højt niveau, og vi er meget stolte og glade for prisen for bedste børnespil. Dwarf er dansk sværvægter indenfor design og udvikling af apps og hjemmesider, men dette er faktisk deres allerførste spil. Alligevel har de præsteret et ufatteligt smukt og underholdende spil, baseret på universet fra ’Rosa fra Rouladegade’, siger hun.

Fra prisuddelingen til 'Årets bedste børnespil' ses her vært for Spilprisen Marie Høst, projektleder Camilla Maj Kjærhauge Okkels (Dwarf), lead frontend-udvikler: David Adalberth (Dwarf), illustrator/kreativ direktør Esben Fisker fra firmaet Benny Box, kontaktchef Manees Joakim Newton Nør (Dwarf) og ved mikrofonen digital redaktør Katrine Granholm fra DR's B&U. (Foto: (privatfoto))

DR Minisjang og Ramasjang var også nomineret med yderligere to spil (digital leg i Minisjang-appen og ’Hr. Skægs Bogstavjagt’) i kategorien bedste børnespil og en nominering i kategorien ’Årets eksperimentielle oplevelse’ – også for ’Hr. Skægs bogstavjagt’.