Årets karrierekanon skyder med musikalske spredehagl

Onsdag eftermiddag blev de tre vindere af KarriereKanonen 2017 afsløret. Jurymedlem og P3-vært Nicholas Kawamura har været imponeret over alsidigheden hos årets deltagere.

  • Rest in Beats er en duo bestående af sangerinden Rezwan Farmi og producer Sebastian Theilke - og en af årets vindere i Karrierekanonen. Foto fra Smukfest.
  • Moody er sangerinde, sangskriver og producer – og en af årets vindere i Karrierekanonen. Foto fra Smukfest.
  • Sherpa er en duo bestående af Tore Nissen og Carsten Sherpa - og en af årets vindere i Karrierekanonen. Foto fra Smukfest.
1 / 3

Onsdag eftermiddag dannede P3 rammen om kulminationen på årets udgave af KarriereKanonen.

Sherpa, Rest in Beats og Moody kunne række hænderne i vejret i Skanderborg, da ’Lågsus’-vært Nicholas Kawamura annoncerede de tre vindere, som den næste tid vil kunne bruge DRs radiokanaler som udstillingsvindue til deres musik.

Tirsdag aften spillede de syv finalister på ’KærligHedens Live Camp’ på Smukfest. Herefter voterede årets jury og fandt de tre vindere, som altså netop er blevet annonceret på P3. Med i juryen var blandt andre Nicholas Kawamura, der især har været imponeret over diversiteten blandt årets deltagere.

”Nogle år er der meget rap. Andre år er der meget singer-songwriter. Det, der har været kendetegnende for i år, er den genremæssige alsidighed. Det har man også kunnet se på finalefeltet. Der er en bredere genremæssig spredning sammenlignet med de andre år,” siger den populære P3-vært, der har været en del af juryen i KarriereKanonen siden 2012.

Frafald i finalen

De syv finalister var Ponti, Kå, Oktober, Duks, Moody, Sherpa og Rest in Beats. Den ottende finalist, Pogo Polis, valgte af personlige årsager at trække sig fra konkurrencen inden finalen. Det ærgrer Nicholas Kawamura, der dog har stået i situationen før.

”Det er skideærgerligt, at de ikke var med i finalen. Det gjorde, at programmet blev mere koncentreret for tilskuerne på Smukfest. Men sådan er det desværre nogle år.”

Nicholas Kawamura mener, at der i år var flere, som skilte sig ud ved at være meget færdige i deres udtryk, for eksempel Sherpa, som vandt, og Duks.

”De er meget helstøbte i den ting, de laver,” siger P3-værten.

Et springbræt til de store scener

I løbet af det seneste år har flere end 1400 kunstnere uploadet deres numre, som løbende er blevet spillet på P3 som ’Ugens Kanon’. I foråret udvalgte en jury så 12 kunstnere, som i maj spillede på SPOT Festival i Aarhus. Herefter voterede juryen igen og sendte otte navne videre til finalen på Smukfest.

Undervejs i hele forløbet har kunstnerne fået kyndig vejledning af nogle af musikbranchens centrale aktører. Og netop det, at deltagerne får mulighed for at udvikle sig undervejs, er en vigtig del af KarriereKanonen.

”Jeg synes, det er megafedt at se, når det bærer frugt. Både på makroniveau, men også på mikroniveau. Nogle af navnene bliver kæmpestore og spiller på Orange Scene på Roskilde efter nogle år. Og så er der nogle navne, for hvem det er en kæmpe sejr at udgive en EP,” fortæller Nicholas Kawamura.

Der er altså stor chance for, at danskerne hører mere til årets vindere i fremtiden. Magtens Korridorer, Djämes Braun, The Minds of 99 og Marie Key er bare nogle af dem, der har bidt sig fast i det danske musikbillede efter at have vundet KarriereKanonen. Og netop det at kunne løfte de nye kunstnere op på øverste hylde er en del af ræsonnementet bag foretagendet.

”Kort og godt er formålet at fremme ny dansk musik. Vi har i DR en motor, som dansk musik kan gøre brug af. Når vi samler kræfterne med nogle andre instanser, som for eksempel Bandakademiet og Smukfest, kan vi lige pludselig gøre en forskel,” siger Nicholas Kawamura.

Læs meget mere på dr.dk/kanon

Hør musik med årets finalister og vindere her

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk