’Absalons Hemmelighed’ bliver årets DR1-julekalender

DR1-julekalenderen bliver i år ’Absalons Hemmelighed’, der bliver sendt klokken 19.30. Ramasjang sender julekalender for de små, og så har DR også en egenproduceret julekalender på Ultra.

og Cecilie drager ud for at finde Absalons hemmelighed i årets julekalender. (Foto: © Mike Kollöffel- DR, Type 1)

I år sender DR1 ’Absalons Hemmelighed’. Julekalenderen blev første gang sendt i 2006 og er efterfølgende blevet genudsendt én gang i 2010.

I julekalenderen følger man den 12-årige Cecilie, der bor oven på et stormagasin med sin familie. I forbindelse med en udgravning af en metrotunnel dukker en gård op, der har tilhørt Absalon, der var grundlægger af København.

Cecilie er interesseret i arkæologi, og da hun hører om Absalons hemmelighed, går hun i gang med at undersøge det. Hun møder drengen Hubert, og sammen begynder de at lede efter Absalons hemmelighed, der måske kan hjælpe Cecilies 8-årige lillesøster, Ida, der lider af en hjertesygdom.

Juleklassiker

”Vi har valgt at genudsende ’Absalons hemmelighed’, fordi det er en moderne juleklassiker om kærlighed og venskab, som børn og forældre kan samles om. Vi kommer med på et spændende juleeventyr og bliver samtidig klogere på alt fra arkæologi og danmarkshistorie til julen, og hvordan den bliver holdt forskelligt,” siger fungerende kanalchef på DR1, Henriette Marienlund.

DR skifter mellem hvert andet år at genudsende en julekalender og hvert andet år at sende en nyproduceret julekalender. Og næste års julekalender er allerede ved at blive produceret, forklarer Henriette Marienlund.

”I 2016 sender DR den helt nye julekalender ’Den anden verden’. Det er et eventyr om de to teenagesøstre Sara og Anna og deres første skridt ind i voksenverdenen. De to søstre bliver på dramatisk vis skilt fra hinanden, da den ene bliver suget ind i en parallelverden, og de må kæmpe for at finde sammen igen.”

Ultra

Ultra sender man den egenproducerede ’JULTRA’ – en julekalender, hvor Bubber sammen med nogle børn roder sig ud i vanskeligheder, som kun en ægte julestemning kan redde dem fra.

Desuden sender Ultra den svenske julekalender ’Piratskatten’ klokken 19.00, lige før ’JULTRA’, der bliver sendt klokken 19.15. På Ultra genudsender man også ’Absalons Hemmelighed’ hver dag klokken 17.30, så ingen går glip af den.

Ramasjang

De helt små børn kan glæde sig til at synge med på ’Det er risengrød’, når Ramasjang sender den første af julekalenderne med Nissebanden, hvor julemanden har mistet sit gode humør og Nissebanden bliver sendt ud for at finde det igen. Julekalenderen bliver sendt klokken 17.00.

Igen i år kan du købe Børnenes U-landskalender hos forhandlere landet over og støtte op om den gode sag og tradition. Der følger en lågekalender med til ’Nissebanden’ og ’Absalons Hemmelighed’, og derudover er der nyt og spændende indhold inkluderet i pakken. Overskuddet fra Børnenes U-landskalender 2015 går til Cares arbejde med bjergbørn i Nepal.