Adam Price skriver ny dramaserie til DR

'Herrens veje' er en ny, stort anlagt, karakterbaseret TV-serie, der behandler begrebet tro i dets mange facetter og betydninger. Serien tager sit udgangspunkt i Danmark, men behandler et emne, som over hele verden berører millioner af menneskers tilværelse.

Adam Price er hovedforfatter til dramaserien Borgen. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, Type 1)

En god fortælling må, ifølge dramachef Piv Bernth, gerne sige noget om, hvad vi kommer af og rejse spørgsmålet om, hvor vi skal hen?:

"DR Fiktion ønsker med sine dramaer at skabe underholdning, refleksion og undren hos seerne - helst på en og samme tid. Vi vil gerne være med til at stille både de store og de små spørgsmål, men vi har ikke et ønske om at give svarene. Dem skal seerne selv reflektere over og diskutere sig frem til. Det bliver der lejlighed til, når emnet tro bliver omdrejningspunktet i denne nye dramaserie," siger hun.

Adam Price siger selv om sin idé:

"Troen har altid fascineret mig som drivkraft for menneskets handlinger. I de sidste 10-15 år har vi oplevet en tilspidsning af forholdet mellem de store verdensreligioner, som både påvirker storpolitikken og vores allesammens hverdag. På samme måde som politik blev udgangspunktet for en meget personlig fortælling for hovedkaraktererne i 'Borgen', vil religion og tro blive de bagvedliggende kræfter for dramaet i 'Herrens Veje'.  Såvel det store perspektiv som det helt nære vil få plads i en karakterbaseret broderfortælling, som tager udgangspunkt i både krig og en række personlige konflikter, der rammer en såkaldt 'helt almindelig familie…'"

Adam Price fik ideen til 'Herrens veje' tilbage i 2012. Serien er planlagt til at være 20 afsnit, og den forventes at få premiere på DR1 i 2017.

Dramachef Piv Bernth siger om den kommende serie:

"Tro og det spirituelle fylder meget i vores samfund i disse år. Tro er genstand for stor opmærksomhed, stærke følelser og overbevisninger, og den kan være genstand for heftig debat, fordi den betyder meget for mange af os. Det kræver sit mod, men det er en oplagt opgave for en public service-station som DR at tage livtag med dette tema i fiktionens navn. Det er Adam Price den helt rette til at gøre," mener hun.

DR producerer 'Herrens Veje' i samarbejde med SAM Productions og i co-produktion med Arte France og SAM Le Francais. Studiocanal varetager funktionen som international salgsagent. Producent er Camilla Hammerich, som også var producent på 'Borgen'.