Adam Price: ’Vi føler, vi har historien til en ny omgang 'Borgen' nu’

I sidste uge meldte DR ud, at der kommer en ny sæson af dramaserien ’Borgen’ i 2022. Her fortæller hovedforfatter Adam Price om nogle af tankerne bag.

Det er efterhånden ved at være syv år siden, at seerne vinkede farvel til Birgitte Nyborg, Katrine Fønsmark og alle de andre i DR’s populære dramaserie ’Borgen’. Nogle havde måske troet, at det var et sidste farvel – dengang i 2013, men som DR kunne afsløre i sidste uge, er der en ny sæson på vej i 2022 af serien fra det politiske liv, som Adam Price er hovedforfatter på.

- Allerede da vi sluttede serien af dengang, sagde vi, at det en dag kunne være sjovt at genbesøge universet en dag. Nu føler vi, vi har historien til det, siger Adam Price i den lille video her. Uden at han endnu kan gå totalt i detaljer, er verden en anden for Birgitte Nyborg – spillet af Sidse Babett Knudsen – denne gang.

Et politisk dyr

Nu er hun et andet sted i karrieren, hun er i 50’erne og det, man kalder ’et politisk dyr’. Og i den nye sæson er Birgitte Nyborg så blevet udenrigsminister – modsat tidligere, hvor hun var statsminister. Hun har også prøvet at være i opposition i en årrække i mellemtiden. Ifølge Adam Price er der tale om både en tilbagevenden til meget af det klassiske ’Borgen’-univers, som seerne kender det. Men serien er samtidig tilført et internationalt lag, der afspejler den tid, vi lever i nu, som han siger.

Hør Adam Price fortælle mere om ’Borgen’ anno 2022 på videoen ovenfor.