Adrian Lloyd Hughes hædres i Lissabon

Adrian Lloyd Hughes har fået hædrende omtale af Europa Nostra og vil blive hædret 12. oktober i Lissabon.

Adrian Lloyd Hughes bliver hædret af Europa Nostra for sit arbejde for at fremme kulturarv. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

”Selvfølgelig er jeg enormt stolt, glad og rørt over, at Europa Nostra-komiteen finder, at mit arbejde helt bogstaveligt talt er prisværdigt,” siger Adrian Lloyd Hughes.

12. oktober skal han til Lissabon for at blive fejret efter at have fået hædrende omtale i forbindelse Europa Nostras uddelingen af Helena Vaz Da Silva European Award 2015.

Selve prisen gik til den spanske dirigent Jordi Savall tidligere på måneden, men i det selskab er det også fornemt at få ros af juryen, der er sammensat af uafhængige europæiske eksperter inden for kultur, historie og kommunikation.

”Den eneste ærgrelse, jeg har i denne forbindelse, er, at min mor døde i 2002. Hun ville ikke have været til at skyde igennem! Hun ville have set det som den endelige bekræftelse på, at det trods alt lykkedes hende at bibringe mig noget kulturel dannelse,” siger han.

Bygningskultur

Adrian Lloyd Hughes bliver fremhævet for sin indsats for at højne den kulturelle forståelse og for den indflydelse, han gennem de seneste 30 år har opnået i forbindelse med sit arbejde for DR.

Som eksempler nævner han selv udsendelser om bygningskultur og nogle af de store byggeprojekter, der er gennemført i de seneste år; Det Kongelige Teaters Operahus og ombygningen af Det Kongelige Bibliotek. Om genopbygningen af Christiansborg Slotskirke, renoveringen af frihedsstøtten og rytterstatuen på Amalienborg.

”Den danske komite har udarbejdet en liste over mine produktioner, og så kan jeg jo godt se, at mange af dem sværmer omkring netop de emner, som Europa Nostra arbejder for at støtte,” siger Adrian Lloyd Hughes.

I materialet fra priskomiteen betegnes han som "en indflydelsesrig person", der spiller en væsentlig rolle som "kulturguide" for det brede publikum i Danmark, ligesom hans radio- og tv- programmer har beskæftiget sig med et bredt udvalg af kulturelle emner og er nået ud til et meget stort publikum.

“Adrian Lloyd Hughes har evnerne til at gøre kulturelle emner forståelige for det brede publikum og tage dem med på en spændende rejse gennem kunsten og historien. Han stimulerer og oplyser radiolytterne og tv-seerne med sin uovertrufne evne til at kommunikere kunstens betydning og relevans i dagens samfund,” udtaler juryen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter