To afdøde DR-navne får gade og plads opkaldt efter sig

Både Trille og Else Marie Pade, der har haft deres gang i DR, får nu lokaliteter opkaldt efter sig i Aarhus.

Trille ses her fra 1970'ernes børnefjernsyn sammen med Klaver-Kalorius, som dukken hed. Hun får nu en gade opkaldt efter sig i Aarhus. (Foto: DR Arkiv © Type 2)

Sidste år fik den nu afdøde socialrådgiver og radiovært Tine Bryld, som mange husker fra ’Tværs’, sin egen plads foran det tidligere radiohus på Frederiksberg. Og nu har yderligere to tidligere DR-navne udsigt til at få deres egen henholdsvis gade og plads. Det har Teknik- og Miljøudvalget i Aarhus Kommune besluttet forleden.

Mange vil formentlig fremover kommer til at tænke på hedengangne ’Legestue’- og ’Kikkassen’-programmer i 1970’erne på DR’s dengang ene tv-kanal, når de kører ind på Trille Nielsens Gade i Aarhus. For sangeren, tv-værten m.m. Trille Nielsen, som døde 71 år gammel i 2016, får en vej opkaldt efter sig i området omkring Godsbanen i Aarhus, hvor der er ved at skyde en bydel op.

Den elektroniske musiks bedstemor Også en anden tidligere DR-medarbejder får en plads opkaldt efter sig i Aarhus, nemlig Else Marie Pade, der også døde for to år siden. Else Marie Pade, der selv blev født i Aarhus i 1924, var radioproducer og komponist, og hun har én af de første, der lavede underlægningsmusik til tv-programmer herhjemme. I 1950’erne og 1960’erne lavede hun blandt andet radioprogrammer til DR om ny, elektronisk musik, der var i sin vorden dengang, og senere skrev hun også musikken til nogle af DR’s tv-balletter. Ved sin død i 2016 blev hun både kaldte ”den elektroniske musiks bedstemor” og ”elektronmusikkens Pippi Langstrømpe”.

Også navne som Dirch Passer, Lone Kellermann, Tommy Seebach, Helle Virkner og Dea Trier Mørch har udsigt til at få en gade i Aarhus’ godsbanekvarter, ligesom den legendariske jazzklubejer Bent J. Jensen fra Aarhus har det.

Facebook
Twitter