’Aftenshowet’ har sat værtsholdet for det næste halve år

Nola Grace Gaardmand og Josefine Høgh springer til, når Ulla Essendrop og Mette Bluhme Rieck er udlånt til andre opgaver i DR den kommende tid.

  • Værtsholdet i det kommende halve års tid i ’Aftenshowet’ er Ulla Essendrop, Josefine Høgh, Mark Stokholm, Nola Grace Gaardmand, Kristian Ring-Hansen Holt og Mette Bluhme Rieck. (Foto: Martin Juul)
  • Josefine Høgh bliver mere fast vært på 'Aftenshowet' i en periode. (Foto: Martin Juul)
1 / 2

Når værterne i den kommende tid byder velkommen til ’Aftenshowet’ på DR1, dukker to nye – og så alligevel velkendte – ansigter op imellem dem.

Fra midten af maj bliver Nola Grace Gaardmand ny vært på ’Aftenshowet’. Hun har gennem de seneste fire år været vært på ’Deadline’, ’Sundhedsmagasinet’ og ’TV-Avisen Morgen’, men har nu udsigt til at debutere i det journalistiske talkshow, som bliver sendt direkte mandag til torsdag klokken 19.05 til 20.00 fra Rådhuspladsen i København.

Den opmærksomme seer har måske lagt mærke til, at Josefine Høgh - der blandt andet er vært på ’Sportsmagasinet’ og ’TV-Avisen Morgen’, den seneste tid også har vikarieret på ’Aftenshowet’. Og det fortsætter hun med i april og maj.

- Nola Grace Gaardmand og Josefine Høgh springer til, fordi Ulla Essendrop og Mette Bluhme Rieck er lånt ud til andre opgaver i DR i den kommende tid. Ulla Essendrop er det både til TV-Avisen Morgen og til DR’s sportsdækning i sommer, mens Mette Bluhme Rieck skal være med til at dække OL, forklarer DR’s programchef for Aktualitet, Kultur og Dokumentar Lisbeth Langwadt.

’Aftenshowet’ bliver sendt hele foråret og sommeren, og med de to nye tilføjelser til holdlisten, udgøres værtsholdet i det kommende halve års tid af skiftevis Kristian Ring-Hansen Holt, Mark Stokholm, Nola Grace Gaardmand, Josefine Høgh, Mette Bluhme Rieck og Ulla Essendrop.

Nola Grace Gaardmand er helt ny vært på 'Aftenshowet'. (Foto: Martin Juul)

Mere dagsaktuelt end tidligere

Hver vært står typisk i spidsen for to ’Aftenshowet’-programmer hver uge, så fire værter er i spil ugentligt.

- Nola Grace Gaardmand og Josefine Høgh har begge erfaringer med DR’s dækning af nyheds- og aktualitetsstoffet, og ikke mindst i forbindelse med det seneste års coronadækning er ’Aftenshowet’ blevet endnu mere dagsaktuelt end tidligere. Derfor er de to oplagte navne, og vi er glade for, at de har sagt ja til at være med på værtsholdet, siger Lisbeth Langwadt.

En anden stor fornyelse i ’Aftenshowet’ det seneste par år har været en øget Inddragelse af seerne og deres holdninger og erfaringer, og den fortsætter ufortrødent i den kommende tid.