Alle kan komme med til Lise Nørgaards 102-års-fødselsdag i Korsbæk

Forfatteren og journalisten Lise Nørgaard fylder 102 år, og igen i år bliver det markeret i Korsbæk på Bakken, hvor alle kan være med til at fejre ’Matador’s hovedforfatter.

Hele familien var med, da Lise Nørgaard sidste år fejrede sin 101-års-dag i Korsbæk på Bakken. Den 16. juni kan alle være med til at markere hendes 102 år. Foto: Anna Clara Leschly.

Det er efterhånden blevet lidt en tradition, at Korsbæk på Bakken holder byfest, når hovedforfatteren bag DR’s populære serie ’Matador’, Lise Nørgaard, har fødselsdag – og sådan bliver det også i år.

Fredag den 14. juni fylder Lise Nørgaard 102 år, og to dage senere – søndag den 16. juni – kan alle tage del i fejringen af hende, når hun møder op i Korsbæk på Bakken i Klampenborg, hvor der dagen igennem vil være fest, musik, underholdning og fejring af Lise Nørgaard. 'Matador's mor vil blandt andet blive fejret med taler og musik af Vedbæk Garden.

Det er fjerde år i træk, at Lise Nørgaards fødselsdag bliver markeret i Korsbæk på Bakken, som åbnede i 2015 og er skabt i et samarbejde mellem teltholderen Torben ’Træsko’ Pedersen, DR Salg og Lise Nørgaard selv.

Det er gratis at tage del i fest og taler i Algade i Korsbæk på Bakken, men vil man have biksemad, kaffe, brunsviger, kagebuffet, og hvad dagen ellers byder på undervejs, må man have pungen op af lommen.

Legat skal også uddeles

Da Lise Nørgaard fyldte 100 år for to år siden, blev Lise Nørgaard-legatet uddelt for første gang – nemlig til DR’s børnevært og dyreven Sebastian Klein. Sidste år gik legatet til Lise Lotte Christensen, der fik prisen for sit arbejde med servicehunde til handicappede. Hvem, der får prisen i år, har Lise Nørgaard selv været med til at beslutte – sammen med sit barnebarn Camilla Hjælmhof, dr.phil. og professor Vincent Hendricks fra Københavns Universitet, cand.theol. og sognepræst Kathrine Lilleør og direktør Torben ’Træsko’ Pedersen fra Korsbæk på Bakken og Cirkusrevyen.

Til november er det 41 år siden, at ’Matador’ havde premiere på DR1, og den dag i dag er der fortsat mange, der sikrer sig serien om livet i Korsbæk på dvd.

Facebook
Twitter