Amerikansk hæder til DR-programmer om Niels Bohr og Andreas Mogensen

Både på festivalen WorldFest Houston og ved New York Festivals – International TV & Film Awards har DR-programmer fået priser.

Serien ’Store danske videnskabsfolk’ og specielt afsnittet om Niels Bohr har nu fået tre internationale priser (Foto: Lars Bonde © Type 2)

Fysikeren Niels Bohr gjorde det så godt, at han fik Nobelprisen i 1922, og også DR K’s udsendelse om ham i programserien ’Store danske videnskabsfolk’ gør en god figur for øjeblikket ude i verden.

I weekenden modtog Niels Bohr-programmet førsteprisen – en Special Jury Award – ved den store amerikanske festival WorldFest Houston i kategorien ’Bedste dokumentarer under 60 minutter’. Og succesen fortsatte tirsdag, hvor Niels Bohr-programmet, fik sølv i kategorien ’Bedste videnskabsdokumentar’ ved New York Festivals – International TV & Film Awards.

"Bohr-programmet er en del af serien ’Store Danske Videnskabsfolk’, så priserne deles med redaktør Frederik Harsløf og hele holdet bag fra DR Videnskab, som var med til at udvikle og få det usædvanlige format til at blive en succes. For eksempel kan vi heller ikke rose fotograf Lars Bonde nok for at få det til at ligne en million," siger Martin Sundstrøm fra DR Videnskab, som har været instruktør på programmet om ”atommodellens far”.

Astronaut-program hædret

Martin Sundstrøm kunne samtidig glæde sig over, at han også fik en pris i en anden kategori ved New York Festivals. Hans DR1-dokumentar ’Danmarks første astronaut’, der blev sendt lige før Andreas Mogensen skulle i rummet i september sidste år, fik sølv for ’Bedste instruktion’. Prisen fik han i en kategori, hvor både en tidligere Emmy-vinder og en firedobbelt Oscar-nomineret var blandt de øvrige nominerede.

Priserne i New York kommer, umiddelbart før DR i næste uge går i gang med optagelserne til en ny sæson af ’Store danske videnskabsfolk’, hvor forsker og forsanger i ’Magtens Korridorer’ Johan Olsen er vært. I næste sæson er det blandt andre den verdenskendte fysiker Ole Rømer, lægen Niels Finsen og kemiingeniør Ebba Lund, det kommer til at handle om.

’Store danske videnskabsfolk’ er ikke ubekendt med at få priser. DR K-serien sikrede sig både en gulddelfin for at være ’Bedste videnskabsprogram’ og for at være ’Bedste dokudrama’ ved Cannes Corporate Media & TV Awards i efteråret.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter