Anders Lund Madsen får SINDs Samfundspris

Pårørende- og patientorganisationen giver sin samfundspris til tv-værten, for – sammen med DR – at have bidraget til forståelsen i den brede befolkning for sindslidende og deres pårørende.

Journalisten og tv-værten Anders Lund Madsen har - sammen med DR generelt - bidraget til at skabe forståelse i den brede befolkning for sindslidende og deres pårørende.

Det mener pårørende- og patientorganisationen SIND, der lørdag tildelte Anders Lund Madsen 'SINDs Samfundspris' under sit landsmøde i Kolding.

Anders Lund Madsen får blandt andet prisen for de fire tv-udsendelser 'Sindssygehospitalet', som DR1 sendte sidste forår som et led i temaet 'Usynligt syg', som DR sendte i foråret 2014 for at få en fri og fordomsfri debat om psykiske lidelser og det faktum, at 500.000 i Danmark har det.

I programmerne besøgte Anders Lund Madsen patienter på den lukkede afdeling på Hvidovre Hospital. Her fulgte han patienterne - og også hvordan det går dem, når de bliver udskrevet.

"Både som journalist og som debattør har Anders Lund Madsen flere gange zoomet ind på psykiatri og sindslidelser. Anders Lund Madsen har en evne til åbent og nysgerrigt at møde alle slags mennesker i øjenhøjde, så omverdenen oplever nærvær, nye nuancer og vedkommende perspektiver i de historier, han formidler," hedder det blandt andet i motiveringen.

Massiv tilgang af medlemmer efter omtale

SIND har siden 1960 blandt andet hjulpet sindslidende og deres pårørende med dialog, juridisk bistand og rådgivning. Ifølge foreningen selv var tilgangen af medlemmer sidste år større end de foregående ni år til sammen. Samtidig var antallet af henvendelser til rådgivningerne og omfanget af medieomtalen af foreningen større end nogen sinde tidligere.

Anders Lund Madsen siger, at han er meget glad for prisen.

"Disse mennesker har ved grød nok at bøvle med, og så giver de sig alligevel tid til at give mig en pris for at lave noget fjernsyn om folkene ude på sindssygehospitalet i Hvidovre - sammen med Jonathan Herrik. Det svarer til, at akutlægen ringer til Mercedes-fabrikkerne for at takke dem for at lave sådan en pæn ambulance. Og tak for det!" siger han.

Anders Lund Madsen er på vej med et opfølgende program til 'Sindsygehospitalet' på DR1 senere på året.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter