Anders og Julius til tops på hitliste

Søren Ryges programmer om de to brødre fra Djursland blev sidste års mest solgte tv-serie-dvd, og de overgik endda ’Klovn’-serien.

Brødrene Anders og Julius fra Djurslund har fundet vej til dvd-reolerne i næsten 40.000 hjem i løbet af 2010.

Dermed blev Søren Ryges programmer om brødrene, som DR Multimedie og Artpeople udgav på en samlet dvd i efteråret, den mest solgte tv-serie-dvd i Danmark i 2010. Det fremgår af årshitlisten, som brancheorganisationen IFPI Danmark og Foreningen af Danske Videogramdistributører netop har præsenteret.

Faktisk overgik de to stilfærdige brødre dermed 'Klovn - The Complete Collection', hvor blandt andre Frank Hvam og Casper Christensen kan ses på slap line. De blev nummer to, mens den gamle klassiker 'Matador' snuppede tredjepladsen.

Overvældede over interessen

På de efterfølgende pladser over de mest solgte tv-serie-dvd'er kom 'Mad Men - Sæson 1', '2900 Happiness -sæson 3', 'Friends boks sæson 1-10', DRs julekalender 'Pagten', 'Sex and the City' boks 1-6 og 'Ved stillebækken'.

"Vi er helt overvældede over, hvor stor interessen har været for at købe Søren Ryges programmer på dvd. Det er første gang, vi har udgivet nogle af de mange programmer, han har produceret gennem årene, men der kommer flere af samme skuffe. Det virker, som om der er et stort publikum til udsendelserne med Ryges lune og tempo, og det er måske et publikum, vi ikke normalt har haft så meget at tilbyde," siger projektleder Kirsten Fæster Andersen fra DR Multimedie.

Salget har betydet, at Søren Ryge nu har sikret sig sin første platinplade. Sådan en får man, når man har solgt over 30.000 dvd'er. 'Anders og Julius' har nu rundet de 40.000.

FacebookTwitter