Andreas Bo bringer nyhederne, før de sker

Ugens aktuelle navn: Andreas Bo er styrmand på P1’s nye satiriske flagskib ’Næste uges nyheder’. Hver søndag guider komikeren lytterne igennem de vigtigste historier fra den kommende uge.

Kropssprog og mimik er sat ud af spillet, og det er en udfordring den nye P1-vært Andreas Bo ser frem til. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

”Anders Samuelsen udtaler i næste uge, at der vil komme en massiv skattelettelse. Og med ”skattelettelse” mener han den følelse af lettelse, mange føler, når de opdager, at der ikke kommer nogen egentlig skattelettelse.”

Sådan lød det i søndagens udgave af ’Næste uges nyheder’ på P1. Nyhedsværten på P1’s nye satireprogram hedder Andreas Bo, og den velkendte komiker vil fremover være først med det sidste i det danske mediebillede.

”Det er vigtigt at stikke til alt. Det definerer et demokratisk samfund, at man tør prikke til alt, som sættes på dagsordenen af magthavere og kulturpersonligheder. Det håber vi, at vi kan videreudvikle på og så bare med et nyt greb: At vi foregriber næste uges nyheder,” siger Andreas Bo, der laver programmet sammen med sin redaktør og medvært Lars Bisgaard.

Det nye sort

Siden sit gennembrud i Cirkusrevyen i 2007 har Andreas Bo gjort parodier af kendte danskere såvel som opdigtede karakterer til sit varemærke. Nu er han klar til et nyt format. Efter mere end 10 år på scenen og på skærmen, har komikeren kastet sig over radio på P1. Det er nemlig dér, fremtiden ligger.

”Det er det nye sort. ”Live-podcast” er det, folk vil have. Og så er det også for at være aktuel omkring nyheder. Det er trods alt det, al humor og satire drejer sig om - de ting, vi taler om. Så det er simpelthen fordi jeg er ”swag” og med på bølgen.”

Den force, der ligger i Andreas Bos kropsprog og mimik på scenen, er nu taget ud af ligningen. I radioen må han spille på nogle andre strenge. Og det er ikke et problem, mener han.

Fakta om Andreas Bo:

  • Andreas Bo har været skuespiller siden 1998, men er ikke uddannet.

  • Han er medstifter af teateret The Loyal Shakespeare Company.

  • I 2012 udkom hans første oneman-show PLAGIAT

”Jeg har altid haft stor glæde af at kaste mig ud i helt nye ting. Det er spændende. Også hvis det indebærer, at man må frasige sig nogle midler, som for eksempel sin latterlige krop. Eller ditto udseende,” siger Andreas Bo, mens han kigger mod sin redaktør, der opgivende tager imod en af de mange venskabelige stikpiller, som hele tiden flyver frem og tilbage mellem dem.

”Det er ingen hemmelighed, at du har en krop, der er som skabt til radio, Lars,” siger Andreas Bo, der bliver mødt af et kort ”ja”, inden de begge griner.

Tager afsæt i virkelige historier

I studiet er Andreas Bo også akkompagneret af Lars Bisgaard. Hans rolle i programmet er at navigere rundt i de mange indslag og jingles. Blandt andet styrer han ”Drone 1”, der som en slags mekanisk paparazzi holder et vågent øje med det danske kongehus. Det var også Lars Bisgaard, der fik ideen til programmet, som Metronome producerer for DR.

”Jeg skulle præsentere ideen om ’Næste uges nyheder’ til kanalchefen på P1, Thomas Buch Andersen, og det viste sig, at han havde fiflet lidt med den samme idé. Så vi fandt formatet sammen - at ’Næste uges nyheder’ skulle tage afsæt i ting, der rent faktisk er sket,” siger Lars Bisgaard og forklarer kort, hvorfor det blev Andreas Bo, som fik værtsrollen.

”Det var ham, der var,” siger han og griner, mens Andreas Bo selvironisk medgiver, at listen over folk, der har takket nej til programmet er ualmindeligt lang.

I virkeligheden var Andreas Bo dog den første, Lars Bisgaard havde i tankerne. Også selvom komikeren endnu ikke havde lavet radio.

”Intet fake i vores news”

’Næste Uges Nyheder’ er først og fremmest satire. Men ifølge de to værter bestræber de sig på at fortælle den skinbarlige sandhed, som den vil udspille sig i løbet af den næste uge.

”Der er allerede blevet sået tvivl om sandhedsværdien af vores nyheder. Og det kan vi på det kraftigste afvise. Selvfølgelig er der ikke noget ”fake” i vores news. Det er ting, der sker på torsdag allesammen,” siger Andreas Bo.

I søndagens program fortalte de to værter blandt andet, at Brøndby IF ville tabe med 3-1 til AGF samme aften. Kampen endte 2-0, og sådanne fejl beklager de selvfølgelig.

”Så justerer vi ind og bringer selvfølgelig et dementi, hvis vi har taget fejl med helt konkrete fakta. Vi er jo ikke træmænd. Vi vil gerne stå fast, men vi vil sandelig også gerne korrigere, hvis vi skulle have lavet en lille – synes jeg – bagatel af en fejl,” fortæller Andreas Bo.

Andreas Bo og Lars Bisgaard kan opleves i ’Næste uges nyheder’ hver søndag klokken 13.03 på P1. Programmet kan også høres via dr.dk/radio og DRs radioapp.

Hør det første program her.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter