Andreas Bo skabte en folkefest i Præstø

DR-programmet ’Mit Sommerliv’ lagde fredag aften til kaj i Præstø Havn med komiker Andreas Bo ved roret.

  • Andreas Bo havde valgt at invitere Sisse Fisker og 'Mit Sommerliv’ til Præstø, som han selv besøger hver sommer. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Trods vejret skabte 'Mit Sommerliv' alligevel en folkefest i Præstø. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Publikum havde mulighed for at se DRs OB-vogn indefra. Den sørger for, at programmet kan transmitteres live. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
1 / 3

Under en pavillon sidder tre damer og drikker rødvin. Den ene er blå om læberne af lige dele kulde og vin. De har søgt ly for de massive regnbyger, der står ned over havnen i Præstø. Men det er ikke nok til at slå dem ud. De bor i nærheden og er kommet for at deltage i den byfest, der er blevet arrangeret i forbindelse med, at DR programmet ’Mit Sommerliv’ bliver sendt fra byen.

”Det er jo dejligt, når der sker noget i byen. Der sker jo normalt også rigtig meget, men det er en god ting, at andre også får det at se,” siger Lisa Grenaae.

Rundt om damerne er der stillet madboder op med alt fra flæskestegsburger til chili con carne og stjerneskud. Og i den ene ende af havnen er der livemusik. Her sidder et kærestepar tæt sammen for at lytte på trods af den silende regn.

”Et godt publikum kan eliminere selv det dårligste vejr,” griner Emma Takmak, der er kommet for at høre sin far spille.

En hyggelig industrihavn

Andreas Bo valgte Præstø som sit sommersted, da ’Mit Sommerliv’ spurgte, om han ville være hovedperson i programmet.

”Jeg kommer fra Haslev og har badet ud for Præstøfjord ved Feddet som barn. Jeg har nogle venner, som jeg besøger i sommerhus dernede, og så har jeg sejlet herned om sommeren.”

Og der er en god grund til, at det netop var havnen programmet skulle sendes fra.

”Jeg kan virkelig godt lide stedet. Det er sådan en rigtig gammel industri- og handelshavn, der har fået lov at beholde sit udseende. Det er røv charmerende, og det betyder jo alt, hvordan der ser ud, når man kommer sejlene.”

Ind til kommandocentralen

Foran et stort pakhus på havnen er der placeret en vogn på størrelse med en lastbil. Det er DRs OB-vogn, en sendevogn, der sørger for, at programmet kan transmitteres live.

”Det er spændende at komme ind bag ved og se, hvor mange knapper der egentlig er, og hvor meget der kan gå galt,” siger Tinne Hansen.

Hannah Reichel på 10 år har også været oppe i OB-vognen, og så har hun fået lov til at hjælpe i DRs bod.

”Det var min store drøm at være med bag sådan noget her, så jeg spurgte nogle fra DR om jeg måtte stå og hjælpe dem. Det er rigtig sjovt, for man møder så mange mennesker, der filmer, og dem man har set i tv,” siger hun.

Annette Dige, der er projektleder i DR Event, er glad for at kunne invitere borgerne endnu tættere på DR.

”Vi vil gerne give dem et indblik i livet bag kameraerne, når der sendes live. Folk får lov at komme helt tæt på produktionen – ja faktisk helt ind i OB-vognen, hvor vi har teknikere til at fortælle om ”kommandocentralens” funktion.”

Det er ikke kun DR, der er involveret i projektet.

”Hele byen lige fra turistforeningen til city- og borgerforeningen samt de erhvervsdrivende er med for at skabe en herlig aften for alle de fremmødte og vise hele Danmark, hvilken stemning man kan opleve, hvis turen går til Præstø.”

Andreas Bo synes, det er dejligt at se sit område i festhumør.

”Det er jo enormt hyggeligt og dejligt, at der bliver skabt sådan en hel folkefest rundt om programmet med glade mennesker.”

Sejle til Præstø

Lennart Øster, der er chef for cityforeningen, er også begejstret for den omtale Præstø får med programmet.

”Præstø kommer på landkortet så at sige. Vi er en lille by helt ude ved vandkanten og ikke mange byboere ville vove turen herned. Mange tror jo stadig man skal sejle her til på trods af, at Præstø jo slet ikke er en ø.”

Folk er efterhånden stimlet sammen i Pakhuset hvor ’Mit Sommerliv’ skal optages. Sisse Fisker byder Andreas Bo, der er sejlet til byen, velkommen.

”Det er en smuk by i regn, men den er endnu smukkere i sol,” siger Sisse Fisker.

”Den er smuk i al slags vejr,” retter Andreas Bo.

De kommende fredage besøger ’Mit Sommerliv’ Skagen, Bornholm og Helsingør live på DR1 klokken 20.00.

Facebook
Twitter