Artikel om fadæse blev årets mest læste om DR

Kim Larsen, julekalendere og ’Matador’ trak dog også godt på dr.dk/omdr i 2018.

DR sendte en sms med breaking news ud ved en fejl. Undskyldningen bagefter blev meget læst. (© DR)

Der er åbenbart et eller andet dragende ved at læse om fejltagelser, andre har lavet. For overskriften ’DR udsendte breaking news ved en fejl’ endte med at blive årets mest læste historie i 2018 her på dr.dk/omdr – DR’s site med historier fra DR’s egen verden.

Den fejlagtige besked – der endda indeholdt stavefejl - lød: "På opdateringer fra DMI, når der er en storm, orkan eller stormflod eller et andet voldsomt uvejr", og den blev sendt ud som en såkaldt 1212-nyhed ved en teknisk fejl under en opdatering af et beredskabssite. Det glattede DR så ud for i artiklen.

De senere år har det ellers været årets julekalender, som normalt trak flest læsere til siden – og helt tabt bag en vogn var kalenderudsendelserne bestemt ikke i året, der lige er gået. Artiklen ’DR sender syv julekalendere til store og små’ blev en 3’er, mens det faktum, at DR ville holde en mindekoncert for Kim Larsen sneg sig ind på en andenplads.

Også populære emner som ’Matador’, ’Den Store Bagedyst’, dramaserier og navnenyheder fik mange til at klikke.

Derimod nåede artiklerne om DR’s spare- og udviklingsplan og om, hvad DR-besparelserne betyder for kanaler og programmer ikke helt op i top 10, men de var tæt på, og det samme var nyheden om, at Tine Gøtzsche valgte at sige farvel til værtsjobbet på TV-Avisen.

De 10 mest læste historier på dr.dk/omdr fra DR’s egen verden i 2018 blev:

Facebook
Twitter