Ask Rostrup bliver ny vært på TV-Avisen

Ask Rostrup bliver ny studievært på TV Avisen til sommer, men han fortsætter også som vært på det politiske magasin ’Langt fra Borgen’.

Ask Rostrup bliver fremover ny vært på TV Avisen, men han skal også lave ’Langt fra Borgen’. (Foto: © agnete schlichtkrull)

Politisk korrespondent i DR Nyheder, Ask Rostrup, bliver ny studievært på TV Avisen. Det gør han til sommer, hvor han for første gang vil møde seerne i den nye rolle.

Ask Rostrup er allerede et velkendt ansigt for langt de fleste, der har fulgt den løbende politiske dækning, de mange timers valgudsendelser eller politiske magasiner på DR1.

”Vi er meget glade for, at Ask nu bliver en fast del af værtsholdet,” siger redaktionschef Johan Engbo fra TV Avisen Johan Engbo, som fortsætter:

”Studieværterne på TV Avisen er blandt andet kendetegnede ved at være hamrende dygtige journalister og formidlere. Det er netop nogle af Ask Rostrups store kvaliteter, så jeg er helt sikker på, at han vil passe perfekt ind på holdet.”

Fortsætter med ’Langt fra Borgen’ også

Udover TV-Avisen fortsætter Ask Rostrup som vært på det politiske magasin ’Langt fra Borgen’, der bliver sendt på DR1. Så han forlader altså ikke det politiske stofområde.

”Ask er en af landets dygtigste og mest vidende politiske journalister. Det er derfor vigtigt, at han er med til at sikre det meget høje faglige niveau på dette område,” siger indholdschef Sandy French fra DR Nyheder.

Ask Rostrup, der er 50 år, er uddannet som journalist fra Journalisthøjskolen i Aarhus i 1991, og han har været ansat i DR siden 2007. Ask Rostrup fortsætter også arbejdet som vært ved store politiske begivenheder.

Den endelige dato for den første TV Avisen med Ask Rostrup ved roret foreligger ikke endnu.