Ask Rostrup er klar til at møde kandidaterne

I de kommende uger guider Ask Rostrup seerne rundt i det EU-politiske landskab med daglige programmer på DR1 klokken 19.45.

 • Søndag den 26. maj skal vi i stemmeboksen, når der for 9. gang er valg til Europa-Parlamentet. Ikke alle ved endnu, hvor de vil sætte krydset, men det kan DR's Ask Rostrup måske hjælpe med at blive skarpere på i den kommende tid. Ask Rostrup har pløjet alle partiprogrammerne igennem, og fra onsdag - den 8. maj - klokken 19.45 på DR1 er han din guide i det EU-politiske landskab. Da var der premiere på programmerne 'Ask og kandidaterne', hvor han i hvert program er i selskab med en af valgets spidskandidater i sit nyindrettede EU-studie i DR Byen. Udsendelserne bliver sendt over tre uger frem til den 22. maj. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  1 / 4
 • DR skød Europa-Parlamentetsvalget i gang med en direkte tv-debat med de 10 spidskandidater til Europa-Parlamentsvalget den 25. april. Her var Ask Rostrup også vært, og i de kommende 'Ask og kandidaterne'-programmer møder han dem hver for sig. Programmerne med partierne bliver sendt 8., 9 og 12. maj, 13-16. maj og 20.-22. maj. Foto: Screendump.
  2 / 4
 • Ask Rostrup, der er journalist, har efterhånden beskæftiget sig med politik i 25 år, og undervejs har han både været Berlingskes Bruxelles-korrespondent og leder af DR's Christiansborg-redaktion. Udover at han nu laver optaktsprogrammer på DR1 forud for Europa-Parlamentsvalget, vil han også den 21. og 23. maj klokken 20.45 kunne ses i programserien 'Europa All Inclusive' på DR1. Her er han på rejse i Europa med to danskere, der har forholder sig forskelligt til blandt andet integration og klima. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  3 / 4
 • Når Ask Rostrup har haft haft det sidste parti i studiet onsdag den 22. maj, lægger DR1 op til endnu en stor debat mellem 'Spidskandidaterne', som programmet også hedder. Det bliver sendt i bedste sendetid - fra klokken 20.00 til 21.30 - den pågældende aften. De kommende tre uger bliver alle 'Ask og kandidaterne'-programmerne ligeledes lagt på DRTV, så man kan se dem, lige når lysten måtte indfinde sig. Foto: Screendump.
  4 / 4