Bæhrenz, Binzer og band for fuld live-musik P4

Radiovært Jesper Bæhrenz og holdet bag ’Take Off’ bringer live-koncerter ud til P4-lytterne hen over sommeren. Vi var med, da Jesper Binzer rystede de lange lokker og gav den fuld gas i Albertslund.

  • Jesper Bæhrenz (t.h.) har kendt Jesper Binzer, siden D-A-D udsendte sin første plade tilbage i midt-80'erne. (Foto: Lars Møller Hansen)
  • Lytterne fik en toptunet D-A-D-forsanger Jesper Binzer og band under live-koncerten i 'Take Off' på P4. (Foto: Lars Møller Hansen)
  • Coronaen har aflyst festivaler og sommerkoncerter. I 'Take Off' får bands og lytterne lidt af live-oplevelsen. (Foto: Foto: Lars Møller Hansen.)
  • Jesper Binzer og band spiller live for P4-lytterne fra garagen hos 1207vinyl i Albertslund. (Foto: Lars Møller Hansen)
  • Lydtekniker Torsten Guttermann. (Foto: Lars Møller Hansen)
  • Pernille Klamer, Torsten Guttermann og Jesper Bæhrenz er klar til at gå på fra vinyllageret i Albertslund. (Foto: Lars Møller Hansen)
1 / 6

Det er fredag den 3. juli. Om halvanden time går P4’s sommerprogram ’Take Off’ i luften i en særlig udgave.

- Det bliver en vild dag. Man skal holde tungen lige i munden, smiler producer Pernille Klamer.

- Jeg glæder mig, jeg er spændt, kommer det fra lydtekniker Torsten Guttermann.

Vi er hos 1207vinyl i Albertslund. Blandt endeløse rækker af vinylplader har redaktionen, der også tæller vært Jesper Bæhrenz, etableret dagens radiostudie. Nogle få meter derfra – i garagen – er instrumenter og lydudstyr klar til D-A-D-forsanger Jesper Binzer og hans band. De skal give live-koncert undervejs i programmet.

'Kom og leg med os'

- Det er fjerde sommer, vi sender ’Take Off’. Hvor vi de andre år har haft små, akustiske setups, så kan vi i år sige til de store bands: kom og leg med os. Og til lytterne: den festival, du ikke kom til på grund af corona, den er i din radio, uanset om du kører bil, er håndværker på arbejde eller går derhjemme og nyder ferien, fortæller Jesper Bæhrenz.

’Take Off’ sender alle hverdage fra 10.03-12.00 på P4. Og hver fredag er der live-koncert med store navne som Jesper Binzer, Mads Langer, Medina, Alphabeat og Jonah Blacksmith fra det sted, hvor ’Take Off’ sender.

- Live-musik kan skubbe til din radio, og det er fedt. Vi gør noget, som kun DR kan. Binzer og de andre musikere er som heste, der er i stalden hele sommeren, fordi alt er aflyst. Så lukker vi dem lidt på græs i programmet her, og den energi, de har, bringer os noget energi. Og det er det, ’Take Off’ skal kunne: give sommerenergi til lytterne, smiler Jesper Bæhrenz.

'I tror, det er løgn'

Vi nærmer os starten på dagens udsendelse.

- Okay, venner, tre minutter, siger Jesper Bæhrenz.

- Så husker I mottoet: Det er sjovt at arbejde sammen med Jesper Bæhrenz, griner han.

Med smil på læben og højt humør går udsendelsen i gang. Og omkring klokken 10.45 forlader Jesper Bæhrenz studieopsætningen og går ud i garagen. Det bliver mere end bare et almindeligt sceneskift. Nu står den på live-rock med Jesper Binzer og band:

- Kære venner, kære lyttere, I er på P4, I tror, det er løgn. Sådan her har I ikke prøvet den før. Mine damer og herrer, vi står i et kæmpe lagerlokale, lyder det fra Jesper Binzer, som også glæder sig over, at 10-15 personer har samlet sig i garageporten:

- Publikum, er I der? Kan I høre dem? Åhh, hvor er det fedt, mand. Tænk engang, vi kan være så heldige at spille for et publikum. Mine damer og herrer, vi kører bare straight videre.

Og det gør Jesper Binzer og bandet. Den næste halve times tid får lytterne en gedigen live-koncert - kun afbrudt af Radioavisen klokken 11.00.

Udvikler sig med lytterne

Jesper Bæhrenz glæder sig over, at ’Take Off’ med et lidt større live-setup i år kan tilføje flere kendte musikere til de mindre kendte, der fortsat vil være en del af sommerens programmer.

- Jeg har kendt Binzer, siden D-A-D udsendte sin første plade. Det er et kæmpe privilegium at lave det her. Om fredagen har vi live-koncert med et stort navn, men vi fortsætter med at have mindre kendte navne live om tirsdagen. DR er forpligtet på live-musik, og derfor skal vi fortsat turde give den musikalske underskov lidt lys. Vi skal turde udfordre lytterne en gang imellem. Hvis vi ikke udvikler os med lytterne, så dør vi, siger Jesper Bæhrenz.

Udsendelsen fra vinyllageret nærmer sig slutningen. Jesper Bæhrenz runder af over for lytterne:

- Vi er tilbage i din radio allerede på mandag klokken 10.03 – Koldinghus står for. Vi vil ønske dig en rigtig god weekend.

Skal sætte mange nåle i danmarkskortet

En vigtig del af ’Take Off’ er, at programmet netop kommer ud i landet og bliver sendt fra forskellige arbejdspladser. Det fortæller Lars Daneskov, der er redaktør i DR Medier Radio:

- Det er sindssygt vigtigt for P4, at vi viser mange forskellige slags Danmark. Derfor er idéen at komme rundt i landet og sætte mange nåle i danmarkskortet, samtidig med at vi møder folk i forskellige miljøer, der holder hjulene i gang hen over sommeren. Vi skal derud, hvor folk er, og hvor de siger ’jeg’, når de fortæller deres historie.

- I år giver vi programmet et ekstra ben, når vi hver fredag har et lidt større setup med live-musik. Mange P4-lyttere skulle have været på festivaler og til sommerkoncerter, som er blevet aflyst på grund af corona. Vi vil gerne bidrage til, at de alligevel får en oplevelse med live-musik i radioen, siger Lars Daneskov.

Fed energi

Mens Jesper Bæhrenz og holdet kan lukke ned for dagens produktion i Albertslund, ser han frem til turen videre rundt i Danmark.

- Det er benhårdt at sende fra et nyt sted næsten hver dag. Men det giver også noget adrenalin, at der sker noget andet, og at vi skal ud at vise, at DR er der. Jeg har lavet studieproduktion i mange år, men jeg føler, at det her er radio. Al den energi, vi smider ind, får vi igen fra hinanden, lytterne og gæsterne. Det er fedt, smiler Jesper Bæhrenz.

Facebook
Twitter