Bamse har skiftet mening og danser igen

Det Kongelige Teater og Bamse har skiftet standpunkt, så nu trækker Bamse snart atter i balletskørterne.

Bamse er klar til at gå på scenen igen – sammen med børnene fra Det Kongelige Teaters Balletskole. (Foto: Henrik Stenberg)

’Man har et standpunkt, til man tager et nyt’, lød det fra daværende statsminister Jens Otto Krag i 1967 i Ekstra Bladet – og sådan lyder det nu også fra Det Kongelige Teater og DR’s Bamse.

Sidste år annoncerede teatret, at balletten ’Kom Bamse, nu balletter vi!’ - som Det Kongelige Teater har opført siden 2008, ikke ville blive opført igen på Gamle Scene i København. Balletforestillingerne var ellers blevet lidt af en efterårsferie-tradition for mange børn og deres forældre, der var glade for at se det gule dyr, festglade kylletter, svaneællinger, Askes drengebande, sylfider, svaneprinsesser, Luna-piger og irriterende snupsedyr.

Men man skal åbenbart aldrig sige aldrig, for nu har Det Kongelige Teater meldt ud, at Bamse alligevel vil kunne ses i lyserødt skørt som balletstjerne i år. Teatret har besluttet sig for at sætte ’Kom Bamse, nu balletter vi’ på repertoirelisten igen fra den 10. til 14. oktober i år.

Kunne ikke undvære hinanden

- Bamse kunne ikke undvære os, og vi kunne ikke undvære Bamse. Så på utallige og meget insisterende opfordringer vender vores lodne, gule ven med det store hjerte tilbage til Gamle Scene, skriver Det Kongelige Teater på sin hjemmeside.

Det særlige ved balletten, der nu opføres for 11. gang, er, at Bamse danser sammen med eleverne fra Det Kongelige Teaters Balletskole, og handlingen i balletten er den, at Bamse fortæller historien om dengang, han gik til ballet med sine gode venner, Kylling og Ælling.

Det er Thomas Lund, der har lavet koreografien og iscenesat billetten, mens manuskriptet og konceptet er lavet af Bamses ”mor”, den mangeårige DR-medarbejder Katrine Hauch-Fausbøll, som producerede Bamse-programmerne, og som nu er på pension.

Facebook
Twitter