Beethoven-maraton seks dage i træk på P2

Den Danske Strygekvartet opfører Beethovens 16 Strygekvartetter seks dage i træk. Sammenlagt er der udsigt til næsten 24 timers Beethoven, for Kristian Leth laver også en P2-serie og podcast om strygekvartetterne.

Den Danske Strygekvartet spillede også, da P2 Prisen blev uddelt tidligere i år og de officielt blev udnævnt som P2-kunstnere. Foto: Agnete Schlichtkrull.

Beethoven får den helt store tur i rampelyset, og det samme gør årets P2-kunstnere Den Danske Strygekvartet fra den 22.-27. oktober på P2. Sammenlagt er der udsigt til næsten 24 timers Beethoven-maraton på kanalen i løbet af de seks dage, og lytterne kan – ganske ekstraordinært – se frem til, at ’P2 Koncerten’ seks aftener i træk er med de samme kunstnere og musik af den samme komponist.

Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag i uge 43 transmitterer P2 alle dage klokken 19.00 fra Bygningskulturens Hus i Nyboder i København, hvor Den Danske Strygekvartet fremfører alle 16 strygekvartetter i kronologisk rækkefølge. Strygekvartetterne er blandt de mest krævende af sin slags - både teknisk og kunstnerisk, og det er yderst sjældent, at klassiske musikere lige tager dem ud i én køre, som Den Danske Strygekvartet nu gør.

”Det bliver noget helt særligt, og det er det største projekt, vi nogen sinde har sendt med årets P2-kunstner. Samtidig er det en stor satsning på kammermusikken for P2, og det bliver transmissioner fra ét af de mest eksklusive hjørner af musikken,” siger Esben Tange fra P2, som er redaktør på de seks dages Beethoven-maraton med Den Danske Strygekvartet.

Ny Kristian Leth-serie

Som optakt til koncerterne vil P2 hver aften klokken 18.10-19.00 fra den 22.-27. oktober varme op med en ny P2-serie og podcastserie: ’Beethovens Strygekvartetter ifølge Kristian Leth’.

Her ser multikunstneren og radioværten blandt meget andet på, hvad en strygekvartet er, hvor genren kommer fra, hvad musikken egentlig skal, hvem Beethoven selv var, hvorfor Beethovens sidste fem kvartetter var anderledes end de andre, den døve Beethoven, arven fra Beethoven og meget, meget andet.

Kristian Leth er flere gange blevet prisbelønnet for sine programmer om klassisk musik til P2. I 2014 modtog han den prestigefyldte Prix Italia for sine programmer ’Wagners Ringen ifølge Kristian Leth’, og i 2017 fik han den danske radiobranches Prix Radio for ’Årets musikprogram’ for programserien ’Kristian Leth og Outsideren’.

Kristian Leth laver samtidig en ny serie til P2 og podcast om Beethovens strygekvartetter. (Foto: Nina Mouritzen)

”Når nu Den Danske Strygekvartet binder an med at lave et kæmpe Beethoven-maraton, vil vi også gerne folde Beethovens strygekvartetter helt ud og give lytterne mulighed for virkelig at fordybe sig i dem. De 16 strygekvartetter fra Beethoven er samtidig en rejse gennem hans liv og tid, og den glæder jeg mig virkelig til, at P2 fortæller,” siger P2’s kanalredaktør Susanna Arpi.

Ganske ekstraordinært betyder de direkte transmissioner med Den Danske Strygekvartet, at Torsdagskoncerten med DR Symfoniorkestret den 25. oktober for en meget sjælden gang i dens 85-årige historie bliver sendt forskudt på P2. Da bliver Beethovens 4. Klaverkoncert og Schuberts Symfoni nr. 4 først sendt klokken 21.30, når Den Danske Strygekvartet har givet den fjerde af sine seks koncerter.

FacebookTwitter